078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

De vorige jaren waren niet van de gemakkelijkste voor DGZ. Zowel de coronapandemie als de oorlog in Oekraïne maakten het ons op het gebied van organisatie en prijszetting niet gemakkelijk. In 2023 keerde de situatie terug naar een behoorlijk normaal niveau, waarbij de oorlog minder impact had op de prijzen. Het digitaal vergaderen en thuiswerken bleken goede gewoontes die we nog steeds toepassen.

In december 2023 heeft de algemene vergadering haar goedkeuring gegeven voor de begroting van 2024 en het strategisch plan voor de komende jaren. Goedgekeurde plannen waarbij de ambitie hoog ligt en waarmee we met nog meer durf en ondernemerschap in de organisatie op zoek gaan naar nieuwe opdrachten. De wil is er om de omzet te verhogen en de werkgelegenheid te verzekeren. Voor deze nieuwe uitdagingen hebben we niet alleen wetenschappelijke kennis in huis maar ook op het gebied van ICT, waar we dit jaar grote stappen vooruit hebben gezet. Die kennis kwam ook van pas naar aanleiding van de leugens rondom het stikstofdossier, waar onze directeur de puntjes op de i zette. 

Deze efficiënt werkende organisatie in beweging is klaar voor de toekomst. Ik wil dan ook graag mijn waardering en respect uitspreken voor alle medewerkers binnen de organisatie. Het was een eer om eventjes voorzitter te mogen zijn.
Franky Annys, voorzitter DGZ*

Als het in de veehouderij moeilijk gaat en veehouders ermee stoppen, dan is DGZ één van de eerste die dit voelt. Maar ondanks die krimpende markt zijn we er in 2023 in geslaagd om sinds lang positieve cijfers voor te leggen. Dit succes is niet alleen te danken aan het werk van een voorzitter, bestuur of management, maar aan de inzet van iedereen binnen de organisatie.

Je kunt het jaarverslag downloaden via onderstaande link. Ontvang je graag een gedrukt exemplaar? Stuur dan een e-mail met vermelding van 'Jaarverslag 2023', jouw naam en adres naar helpdesk@dgz.be.


We wensen je veel leesplezier!

In overeenstemming met de wettelijke bepaling dat de maximale termijn voor een bestuursfunctie 16 jaar bedraagt, treedt Franky Annys per 17 april 2024 af als voorzitter van DGZ. Op die dag werd tijdens de algemene vergadering van de organisatie Pieter Obin verkozen als nieuwe voorzitter. Zie ook ons persbericht over de nieuwe samenstelling van het bestuursorgaan van DGZ.