078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Met de DGZ Rund-app kan heel wat administratie in het kader van identificatie en registratie direct in de stal gebeuren, zonder te moeten wachten tot je achter een computer zit om alles in te brengen in Veeportaal. Dit bespaart de rundveehouder niet alleen tijd maar vermindert ook de kans op fouten. Je kunt de gegevens immers real time registreren. Maar de DGZ Rund-app biedt nog tal van andere voordelen.

  • Directe en nauwkeurige registratie: Rundveehouders kunnen meldingen ter plekke in de stal invoeren, terwijl ze naast hun dieren staan. Dit vermindert administratieve rompslomp en zorgt voor nauwkeurige gegevensregistratie, want je moet niet wachten tot je achter je computer zit om alles in te geven. Zo slagen we er in om bedrijven te ondersteunen die aangeven dat ze nauwelijks aan hun administratie toe komen. Sinds ze de app gebruiken, gaven ze aan dat ze hun registraties nu wel snel en vlot kunnen bijwerken.
  • Gebruiksgemak: De app is intuïtief ontworpen en werkt soepel op zowel Android- als iOS-apparaten. Van zodra je je login hebt, kun je er mee aan de slag om snel en efficiënt gegevens in te voeren en te raadplegen. Wil je bijvoorbeeld een dier verhandelen? Op het register in de app zie je in één oogopslag of het dier al kan vertrekken. Je kunt ook favoriete overnemers instellen, zodat je een volgende keer gewoon je gebruikelijke handelaar kunt aanklikken.
  • Verbeterde traceerbaarheid: Door registratie van geboortes en vertrekken direct naast het dier in te kunnen geven, wordt de traceerbaarheid van individuele dieren verbeterd aangezien er veel minder fouten gebeuren. Dit is essentieel voor een optimale gezondheidsmonitoring en bioveiligheid.
  • Voortdurende ondersteuning: Op de website van DGZ zijn korte en duidelijke instructiefilmpjes beschikbaar die je door de app loodsen. Van zodra er nieuwe features aan de app worden toegevoegd, organiseert DGZ webinars om deze uitgebreid met de gebruikers te overlopen. Via de nieuwsbrief worden veehouders hiervan op de hoogte gebracht.
  • Kosteneffectief: Het tarief van het jaarabonnementstarief wordt berekend per beslag en is afhankelijk van de gemiddelde veebezetting, waardoor je alleen betaalt voor het aantal wat je effectief nodig hebt. Bovendien is het abonnement niet persoonsgebonden: iedereen van het bedrijf kan de app op zijn/haar eigen smartphone installeren en via hetzelfde abonnement werken. Ongeacht wanneer in het jaar je start, betaal je op dit moment een basisprijs van € 5; met daarnaast een kost per gemiddelde veebezetting:
    • € 0,07 per gemiddeld aanwezig dier 1-100
    • € 0,03 per gemiddeld aanwezig dier 101-200
    • € 0,01 per gemiddeld aanwezig dier vanaf 201

Als je dus bijvoorbeeld 220 dieren hebt, betaal je € 15,20 voor het hele jaar (€ 5 basistarief + € 7 voor de eerste 100 dieren + € 3 voor de volgende 100 dieren + € 0,2 voor de laatste 20 dieren). Omgerekend heb je voor slechts € 1,27 euro per maand een heel kosteneffectieve oplossing voor een uiterst vlotte én correcte administratie.

  • Toekomstige ontwikkelingen: DGZ werkt samen met ARSIA continu aan uitbreiding en verbetering van de app met functionaliteiten zoals aankoopmeldingen en bestellingen van hermerkingen. Het is ook de bedoeling dat je op termijn een dier zult kunnen verhandelen zonder dat er ook maar enig document aan te pas komt. Dit betekent dat je in de toekomst nog meer mogelijkheden zult hebben.

Kortom, de DGZ Rund-app is specifiek ontwikkeld om rundveehouders te ondersteunen in het efficiënt en nauwkeurig beheren van hun administratieve taken. Met functies die directe registratie en gebruiksgemak bevorderen, besparen veehouders kostbare tijd. Deze tijdswinst stelt hen in staat om meer tijd te besteden aan de zorg voor hun dieren, waardoor de app uiteindelijk ook bijdraagt aan een gezondere veestapel en verbeterde bedrijfsresultaten.

Wij wensen jou veel succes en gemak bij het gebruik van de app!

Aan de slag met DGZ Rund

  1. Vraag je login aan: Vul het aanvraagformulier op onze website in om je login te verkrijgen. Dit is een essentiële stap om toegang te krijgen tot de app.
  2. Download de app: Nadat je je login hebt ontvangen, ga je naar de App Store of Google Play Store en zoek je naar “DGZ Rund”. Download de app op je smartphone.
  3. Gebruik de app: Open de app, log in met je verkregen gegevens en begin met het registreren van meldingen vanuit je stal. Je kunt geboortes, vertrekken en andere relevante informatie direct invoeren.

Foto: Ivan De Clercq, Boerenbond