Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Omdat er in de vakantieperiode minder verkeersdrukte is, bestaat de kans dat onze koerier zijn schema sneller kan afwerken. Zet daarom gedurende de zomermaanden jouw zendingen een uurtje vroeger klaar.

Wat laboresultaten betreft: hou er rekening mee dat het resultaat van bepaalde analyses tijdens de vakantieperiode wat langer dan gewoonlijk op zich kan laten wachten, omdat DGZ voor een aantal labo-analyses samenwerkt met externe labo’s die wel sluiten. Bedankt voor je begrip hiervoor.

Regeling tijdens de feestdag

Op donderdag 21 juli 2022 (nationale feestdag) is DGZ gesloten, er zijn geen kadaverophalingen en de koerier rijdt niet

Door deze sluitingsdagen worden sommige testen op een andere dag uitgevoerd waardoor de doorlooptijden van deze testen kunnen afwijken. Breng daarom monsters tijdig binnen voor onderzoek. Hou er ook rekening mee om op de feestdag of de dag ervoor geen levende dieren aan te bieden bij DGZ zelf (nachtkluis). De andere dagen van die week kan je ophalingen op afroep bij ons aanvragen.

Wij wensen jou alvast een hele fijne zomer!

Het labo van DGZ geeft graag nog een zomertip mee: Stel onze recipiënten (bloedbuizen, waterpotten…) niet bloot aan direct zonlicht en bewaar ze best in een afgesloten doos of in de koffer van je auto. Direct zonlicht kan immers een nadelige invloed hebben op de chemische samenstelling van de additieven in de recipiënten. En omdat bloedbuizen onder vacuümconditie staan, vervormen die als ze worden blootgesteld aan te hoge temperaturen.