Uitnodiging vleesveecongres op vrijdag 1 juli 2022
Het Departement Landbouw en Visserij organiseert een studiedag voor professionele vleesveehouders waarbij er gefocust wordt op voerefficiëntie, redabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee. Deze studiedag wordt gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en gaat door op vrijdag 1 juli in Glabbeek.
Vleesvee houden vergt een multidisciplinaire aanpak. Een professionele vleesveehouder met een goede kennis van voeding, huisvesting, dierengezondheid, genetica en economie haalt betere zoötechnische en bedrijfseconomische resultaten. De evolutie in al deze domeinen gaat echter zeer snel. Tijdens deze studiedag die gekoppeld is aan een bedrijfsbezoek word je geïnformeerd over voerefficiëntie, rendabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee.
Waar en wanneer?
Vrijdag 1 juli vanaf 9u30: Boerderij Fines - Nieuwstraat 15, Glabbeek
Programma
09u30 Ontvangst met koffie
10u00 Voormiddagsessie
-
- Welke bedrijfseconomische en technische parameters bepalen het arbeidsinkomen op een vleesveebedrijf? – Goedele Vrints, Departement Landbouw en Visserij
- Nieuwe inzichten aangaande kalveropfok – Geert Hoflack, MSD
- Drinkwaterkwaliteit voor vleesvee: onderschat of overroepen? – An Cools, Inagro
- Hoe behaal je een betere voerefficiëntie bij vleesvee?– Anne Vandelannoote, Arvesta
12u50 Lunch (Broodjesmaaltijd met soep)
14u15 Namiddagsessie:
-
- Van theorie naar praktijk: Voorstelling bedrijf met aandacht voor bioveiligheid, water, rantsoenberekening en rendabiliteit.
- Bedrijfsbezoek bij Familie Theunis
16u45 Einde
Inschrijven
- De prijs voor deelname bedraagt 25 euro per persoon en betaling kan gebeuren
- via overschrijving op rekeningnummer BE 78 4437 6254 4186 (CRV B.V. België) met vermelding van ‘naam + locatie + vleesveecongres 2022’ of
- via een QR-code die u ontvangt bij het inschrijvingsformulier.
- Inschrijven voor de studiedag in Glabbeek kan tot en met 28 juni 2022
Meer info
Meer info kan je terugvinden via deze link.
