078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Vleesvee houden vergt een multidisciplinaire aanpak. Een professionele vleesveehouder met een goede kennis van voeding, huisvesting, dierengezondheid, genetica en economie haalt betere zoötechnische en bedrijfseconomische resultaten. De evolutie in al deze domeinen gaat echter zeer snel. Tijdens deze studiedag die gekoppeld is aan een bedrijfsbezoek word je geïnformeerd over voerefficiëntie, rendabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee.

   

Waar en wanneer?

Vrijdag 1 juli vanaf 9u30: Boerderij Fines - Nieuwstraat 15, Glabbeek

Programma

09u30   Ontvangst met koffie

10u00   Voormiddagsessie

    • Welke bedrijfseconomische en technische parameters bepalen het arbeidsinkomen op een vleesveebedrijf? – Goedele Vrints, Departement Landbouw en Visserij
    • Nieuwe inzichten aangaande kalveropfok – Geert Hoflack, MSD
    • Drinkwaterkwaliteit voor vleesvee: onderschat of overroepen? – An Cools, Inagro
    • Hoe behaal je een betere voerefficiëntie bij vleesvee?– Anne Vandelannoote, Arvesta

12u50   Lunch (Broodjesmaaltijd met soep)

14u15   Namiddagsessie:

    • Van theorie naar praktijk: Voorstelling bedrijf met aandacht voor bioveiligheid, water, rantsoenberekening en rendabiliteit.
    • Bedrijfsbezoek bij Familie Theunis

16u45   Einde

Inschrijven

  • De prijs voor deelname bedraagt 25 euro per persoon en betaling kan gebeuren
    • via overschrijving op rekeningnummer BE 78 4437 6254 4186 (CRV B.V. België) met vermelding van ‘naam + locatie + vleesveecongres 2022’ of
    • via een QR-code die u ontvangt bij het inschrijvingsformulier. 
  • Inschrijven voor de studiedag in Glabbeek kan tot en met 28 juni 2022

Meer info

Meer info kan je terugvinden via deze link