8 jan 2021
Nieuwsbrief voor pluimveehouders en dierenartsen
 
 
Update vogelgriepvirus H5: alle beperkingsgebieden in België zijn opgeheven maar virus blijft circuleren
Sinds 26 november 2020 werd het hoogpathogene vogelgriepvirus H5 vastgesteld bij twee pluimveehouders, meer bepaald in Menen en Dinant. Daarnaast werd op een professioneel bedrijf in Diksmuide een laagpathogene variant vastgesteld. Aangezien de situatie op die bedrijven onder controle is, heeft het FAVV de verschillende beperkingsgebieden errond opgeheven. Toch blijft waakzaamheid geboden, want het vogelgriepvirus blijft circuleren.
Lees meer
 
 
NetPoulSafe: een H2020 Europees netwerk dat de bioveiligheid in de pluimvee sector wil verbeteren
Het Horizon 2020 project NetPoulSafe, dat officieel van start ging op 1 oktober 2020, heeft als doel om de naleving van de bioveiligheid in de pluimveehouderij te verbeteren door ondersteunende maatregelen samen te stellen, te valideren en te delen. In tijden van dreiging van vogelgriep en maatschappelijke bezorgdheid rondom antibioticumgebruik en -resistentie in de pluimveehouderij hoeft het belang van bioveiligheid geen betoog. Omdat een goede bioveiligheid ook voor DGZ een prioritaire doelstelling is binnen de preventieve gezondheidszorg, vinden wij het belangrijk onze klanten hierover te informeren en sensibiliseren.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout