24 sep 2021
Nieuws voor herkauwersdierenartsen
 
 
Het abortusprotocol in een nieuw jasje vanaf 1 oktober 2021
Elke abortus op een rundveebedrijf betekent een financieel verlies voor de veehouder. Een snelle diagnose is essentieel om preventieve maatregelen te kunnen nemen en verdere schade te voorkomen. Dat het abortusprotocol hierbij loont, kon je eerder dit jaar reeds lezen in de nieuwsbrief over de resultaten van dit protocol van 2020. Voor een gerichter resultaat hebben we het abortusprotocol nu verder verfijnd. Dankzij een aantal aanpassingen die ingaan op 1 oktober kunnen we je nog beter helpen om de oorzaak van een abortus te achterhalen.
Lees meer
 
 
Uitgestelde workshops “Introductie tot de metabole bedrijfsscan” vinden plaats in oktober: nog enkele plaatsen vrij!
De Corona-maatregelen zijn versoepeld. Dat maakt dat de uitgestelde workshops “Introductie tot de metabole bedrijfsscan” van vorig jaar nu echt kunnen doorgaan. Nieuwe data zijn donderdag 14 oktober en woensdag 20 oktober 2021, met telkens een sessie in de voormiddag en eentje in de namiddag. De herkauwersdierenartsen die zich vorig jaar hebben inschreven, kregen al een uitnodiging om hun inschrijving opnieuw te bevestigen. Andere geïnteresseerde dierenartsen kunnen eveneens deelnemen, want er zijn nog enkele plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap!
Lees meer
 
 
DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 25/9 tot zondagmiddag 26/9
Komend weekend voert DGZ onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur. Daarom is DGZ Online niet beschikbaar op zaterdag 25 september vanaf 13 uur tot zondag 26 september om 13 uur. Onze website en Veeportaal blijven wel operationeel.
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout