26 mrt 2021
Nieuwsbrief voor rundveedierenartsen
 
 
Vaccineer nu tegen blauwtong voorkom later afwijkingen bij ongeboren nakomelingen
Vaccinatie is de enige manier om zowel runderen als schapen tegen de gevolgen van het blauwtongvirus te beschermen. Bij rundvee circuleert serotype 8 al sinds 2015 terug in Frankrijk en sinds twee jaar ook opnieuw in ons land. Bij schapen is er voorlopig geen melding van ziektesymptomen. Daarnaast schept serotype 4 ook een risico, hoewel er nog geen gevallen van dit serotype in ons land gemeld zijn. Vaccineer daarom nu nog voor blauwtong, indien mogelijk zowel voor serotype 8 als serotype 4 en blijf alert voor de symptomen.
Lees meer
 
 
INAGRO en Hooibeekhoeve vragen medewerking rundveehouders
INAGRO voert praktijkgericht onderzoek uit op maat van de land- en tuinbouwer. Hooibeekhoeve is het praktijk- en voorlichtingscentrum voor melkveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling in de provincie Antwerpen. DGZ werkt vaak met hen samen in het kader van onderzoek naar bijvoorbeeld nieuwe technieken. De input van de veehouder zelf daarbij is onmisbaar. Zo komen we tot advies en persoonlijke begeleiding dat veehouders kan helpen in de uitbouw van hun bedrijf. In het kader van een aantal nieuwe onderzoeken, vragen INAGRO en Hooibeekhoeve jouw medewerking.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout