11 dec 2020
Nieuwsbrief rundveehouders
 
 
Jaarlijkse registercontrole: een meerwaarde voor elke veehouder
De stalperiode is hét ideale moment om een registercontrole uit te voeren. Door het aantal dieren dat op je bedrijf aanwezig is af te stemmen met de paspoorten en het register, kun je eventuele vergissingen opsporen en rechtzetten.
Lees meer
 
 
Nieuw bij DGZ-MCC: Monitoring mineralenstatus via tankmelkanalyse
Nemen je dieren genoeg, te weinig of misschien zelfs te veel mineralen op via het rantsoen? Dit kom je te weten door geregeld de actuele status van selenium, jodium en zink te monitoren. Goed nieuws is dat dit nu ook kan via tankmelkonderzoek bij MCC-DGZ. Dit resultaat kan helpen bij het inschatten van de mineralenstatus bij je lacterende koeien. Bespreek de resultaten zeker met je dierenarts en voer in geval van afwijkingen een steekproef uit op bloed bij droogstaande koeien en jongvee. Ontdek alle mogelijkheden van dit tankmelkonderzoek op onze website.
Lees meer
 
 
Voorwaarden voor gebruik van kritische antibiotica bij voedselproducerende dieren opnieuw van kracht
De voorwaarden voor het gebruik van de zogenaamde kritische antibiotica in de diergeneeskunde zijn sinds 9 december 2020 weer van kracht. Met kritische antibiotica worden de cefalosporines van de 3de en 4de generatie en de fluoroquinolones bedoeld.
Lees meer
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout