24 sep 2021
Nieuws voor rundveehouders
 
 
Het abortusprotocol in een nieuw jasje vanaf 1 oktober 2021
Elke abortus op een rundveebedrijf betekent een financieel verlies voor de veehouder. Een snelle diagnose is essentieel om preventieve maatregelen te kunnen nemen en verdere schade te voorkomen. Dat het abortusprotocol hierbij loont, kon je eerder dit jaar reeds lezen in de nieuwsbrief over de resultaten van dit protocol van 2020. Voor een gerichter resultaat hebben we het abortusprotocol nu verder verfijnd. Dankzij een aantal aanpassingen die ingaan op 1 oktober kunnen we je nog beter helpen om de oorzaak van een abortus te achterhalen.
Lees meer
 
 
DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 25/9 tot zondagmiddag 26/9
Komend weekend voert DGZ onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur. Daarom is DGZ Online niet beschikbaar op zaterdag 25 september vanaf 13 uur tot zondag 26 september om 13 uur. Onze website en Veeportaal blijven wel operationeel.
 
 
Uitnodiging studiedag rond uiergezondheid op 21 oktober
Ben je melkveevouder of erfbetreder en wil je graag de uiergezondheid van de veestapel naar een hoger niveau tillen? Dan ben je van harte welkom op de bijeenkomst in Vrasene op 21 oktober. Tijdens de studiemiddag word je in kleine groepjes doorheen de stal geleid langs de deelnemende partners, die je laten kennismaken met de meest recente ontwikkelingen op het vlak van uiergezondheid en verantwoord antibioticumgebruik. Snel inschrijven is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt.
Meer info en inschrijven
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout