9 jul 2021
Nieuwsbrief voor houders van rundvee en kleine herkauwers
 
 
DGZ-monitoring van de herkauwersgezondheid in 2020: wat zijn de belangrijkste vaststellingen?
DGZ monitort continu de gezondheidssituatie van de veestapel in Vlaanderen. Dit met financiƫle steun van het FAVV. Jaarlijks worden de analyses die DGZ in dit verband uitvoert en de resultaten hiervan gebundeld. Zo wordt de gezondheidssituatie op het vlak van bestaande, opduikende en opnieuw opduikende besmettelijke ziekten van het afgelopen kalenderjaar geschetst. Tegelijk wordt de evolutie ten opzichte van de voorgaande jaren bekeken. Wat zijn de belangrijkste vaststellingen voor wat betreft de herkauwersgezondheid in 2020?
Lees meer
 
 
DGZ presenteert verslagen autopsiewerking 2020
Zoals elk jaar hebben de dierenartsen veterinaire pathologie van DGZ de resultaten van de onderzoeken van het voorgaande jaar samengebracht in activiteitenverslagen. Er is een afzonderlijk verslag voor elke diersoort, met daarnaast een overzicht van de trends van de laatste vijf jaar. Net als de voorgaande jaren zien we in 2020 een geleidelijke stijging van het aantal autopsieverslagen en het aantal onderzochte dieren, wat de epidemiologische bewaking ten goede komt. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan een stijging in de varkensdiagnostiek.
Lees meer
 
 
Wijziging facturatie biestverdeling ECI
Vanaf 1 juli 2021 zal ECI de biestproducten die het verdeelt in Vlaanderen rechtstreeks factureren aan de klant.
Verder verandert er niets: je kan de biestproducten nog steeds bestellen via de normale kanalen van DGZ en de bestelling afhalen aan het loket in Torhout of Lier.
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout