19 feb 2021
Nieuwsbrief voor rundveehouders en dierenartsen
 
 
Waar staan we met IBR in Vlaanderen?
Het nieuwe Europese gezondheidsbeleid dat van start gaat vanaf 21 april 2021 brengt belangrijke wijzigingen met zich mee voor het Belgische IBR-bestrijdingsprogramma. Dat kon je al lezen in onze vorige nieuwsbrieven. Uiteraard hebben we als sector op het gebied van IBR-bestrijding al een mooi parcours gereden. Vanwaar komen we en waar staan we vandaag, een kleine twee maanden voor de omschakeling? Hoeveel besmette bedrijven en IBR-dragers zijn er nog?
Lees meer
 
 
Hoe groot is het risico op insleep van IBR?
In deze fase van de bestrijding zijn er nog steeds IBR-dragers aanwezig in de veestapel en die dragers vormen ook voor onze vrije bedrijven een reƫel risico op IBR-insleep. Blijf dus alert bij aankoop van dieren!
Lees meer
 
 
Nieuwe wetgeving tuberculose: wat verandert er bij de aankoop van runderen?
In een vorige nieuwsbrief kon je lezen dat er door de nieuwe regelgeving voor de bestrijding van rundertuberculose een en ander verandert bij de aankoop van runderen in binnen- en buitenland. Maar hoe zit dat nu met de paspoorten? En wat wordt er precies verwacht van de veehouder en bedrijfsdierenarts bij aankoop van een rund? We bezorgen je graag nog even het overzicht van de aanpassingen.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout