26 feb 2021
Nieuwsbrief voor rundveehouders en dierenartsen
 
 
Breng tijdig je monsters binnen voor het paratubeculoseprogramma
In het huidige paratuberculosewerkjaar liet al 67,4% van de bedrijven hun bemonstering uitvoeren. Bedrijven die dit nog niet deden, raden we aan dat zo snel mogelijk te doen zodat er nog voldoende tijd is om actie te ondernemen indien nodig. De uiterste datum waarop je monsters kunt (laten) bezorgen is 30 april 2021.
Lees meer
 
 
PneumoNEE-webinars over luchtwegproblematiek bij kalveren op 4 en 5 maart
PneumoNEE is een 4 jaar durend VLAIO-landbouw traject van DGZ en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Het project zorgt voor de ontwikkeling en toepassing van hulpmiddelen om longontsteking bij kalveren op te sporen en gericht te behandelen, op maat van het individuele dier. Welke hulpmiddelen zijn nu al beschikbaar? Welke verschillende luchtweginfecties zijn er en wat is het economische belang van pneumonie? Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar gastspreker Bart Pardon van de Gentse faculteit Diergeneeskunde dieper op ingaat tijdens twee webinars.
Lees meer
 
 
DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 25/9 tot zondagmiddag 26/9
DGZ voert onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur waardoor DGZ Online niet beschikbaar is van zaterdagmiddag 25 september tot zondagmiddag 26 september.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout