25 jun 2021
Nieuwsbrief voor herkauwerdierenartsen
 
 
Veepeiler Rund publiceert activiteitenrapport 2020
In 2020 voerde Veepeiler Rund 83 bedrijfsbezoeken uit voor diergeneeskundige tweedelijnsondersteuning. De problematiek waarvoor men een beroep deed op Veepeiler was zeer uiteenlopend van aard. Vruchtbaarheid, productiedaling en Mycoplasma bovis waren de belangrijkste oorzaken van bedrijfsproblemen.
Naast de bedrijfsbezoeken verricht Veepeiler ook korte, praktijkgerichte onderzoeksprojecten omtrent een specifieke problematiek binnen de rundveegezondheidszorg. We hebben de belangrijkste conclusies van de Veepeilerprojecten die werden afgerond in 2020 voor je samengevat.
Lees meer
 
 
Bijkomende autopsie mogelijk bij DGZ Labo op kadavers ingestuurd voor onderzoek op klassieke scrapie
Op schapen- en geitenbeslagen met een statuut ‘verwaarloosbaar of gecontroleerd risico op klassieke scrapie’, moeten dieren ouder dan 18 maanden die sterven of ge-euthanaseerd worden steeds onderzocht worden op klassieke scrapie. Vanaf nu is het ook mogelijk om op de kadavers van deze dieren bijkomend een autopsie te laten uitvoeren bij DGZ.
Lees meer
 
 
DGZ staat de hele zomer voor je klaar
DGZ sluit niet tijdens de zomermaanden, met uitzondering van de nationale feestdag op woensdag 21 juli 2021. Je kunt dus, buiten deze ene feestdag, elke werkdag van juli en augustus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.
Lees meer
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout