26 mrt 2021
Nieuwsbrief voor houders van schapen en geiten
 
 
Vaccineer nu tegen blauwtong voorkom later afwijkingen bij ongeboren nakomelingen
Vaccinatie is de enige manier om zowel runderen als schapen tegen de gevolgen van het blauwtongvirus te beschermen. Bij rundvee circuleert serotype 8 al sinds 2015 terug in Frankrijk en sinds twee jaar ook opnieuw in ons land. Bij schapen is er voorlopig geen melding van ziektesymptomen. Daarnaast schept serotype 4 ook een risico, hoewel er nog geen gevallen van dit serotype in ons land gemeld zijn. Vaccineer daarom nu nog voor blauwtong, indien mogelijk zowel voor serotype 8 als serotype 4 en blijf alert voor de symptomen.
Lees meer
 
 
Neem deel aan onderzoek over gebruik van ontwormingsproducten
Recent startten DGZ en ARSIA met het project “Evaluatie van de resistentie van maagdarmnematoden tegen de reguliere antiparasitaire moleculen die courant gebruikt worden op schapen- en geitenbedrijven”. In het kader van dit project nodigen we alle schapen- en geitenhouders vriendelijk uit om deel te nemen aan een enquête die het huidige gebruik van ontwormingsproducten bevraagt.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout