27 aug 2021
Nieuwsbrief voor varkenshouders
 
 
Gezocht: #TrotseVarkenshouders voor brainstormsessie rond verantwoord gebruik van antibiotica
Als #TrotseVarkenshouder ben je je er als geen ander van bewust dat antibioticaresistentie een gevaar betekent voor de volksgezondheid en de diergezondheid. Ook in de varkenssector hebben we de taak om het antibioticagebruik terug te dringen en ernaar te streven deze medicijnen alleen in te zetten als het écht moet. Tijdens brainstormsessies op 1 oktober (Torhout) en 8 oktober (Lier) willen we samen met jullie nadenken over hoe we hier werk van kunnen maken, op een manier die voor de sector praktisch én financieel haalbaar is.
Als volgende stap worden de ideeën die uit de brainstorm naar voren komen in de praktijk afgetoetst. De laboratoriumonderzoeken die gekoppeld zijn aan dit praktijkonderzoek worden vanuit het Europese ROADMAP-project gefinancierd. #TrotseVarkenshouders die deelnemen aan de brainstorm en de verdere uitwerking van de ideeën in de praktijk, komen hiervoor in aanmerking.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout