22 jan 2021
Nieuwsbrief voor varkensdierenartsen
 
 
Pak PRRS aan bij jouw klanten-varkenshouders met de PRRS-Monitor die het beste aansluit bij hun bedrijfssituatie
Het PRRS-programma richt zich al meerdere jaren op alle schakels van de varkensketen met als doel PRRSV in de varkenshouderij te beheersen. Omdat we weten dat naast een goede bioveiligheid ook een regelmatige monitoring een belangrijke rol speelt in de aanpak van PRRSV, biedt DGZ verschillende PRRS-Monitors aan. Maar welke Monitor is het meest geschikt voor de bedrijven van jouw klanten? Je ontdekt het in dit artikel.
Lees meer
 
 
Update Afrikaanse Varkenspest: Varkensbedrijven in de Gaume mogen herbevolken en sector terug naar normaal
Varkenshouderijen uit de gebieden in de provincie Luxemburg, die getroffen werden door de Afrikaanse Varkenspest (AVP) mogen vanaf maandag 25 januari hun stallen herbevolken. Dat staat in een ministerieel besluit dat die dag gepubliceerd wordt. In 2018 moesten de bedrijven hun dieren preventief ruimen na de uitbraak van AVP bij wilde zwijnen. Naast deze toelating voor het herbevolken, maakt dit ministerieel besluit bovendien een terugkeer naar de normale gang van zaken voor de hele Belgische varkenssector mogelijk.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout