25 jun 2021
Nieuwsbrief voor varkenshouders en dierenartsen
 
 
Veepeiler Varken publiceert activiteitenrapport 2020
In 2020 voerde Veepeiler Varken 67 bedrijfsbezoeken uit voor diergeneeskundige tweedelijnsondersteuning. De voornaamste problemen waarvoor men een beroep deed op Veepeiler waren een te hoge sterfte en kreupelheid. De oorzaak van de problemen is op een groot deel van de bedrijven multifactorieel en vaak ook infectieus.
Naast de bedrijfsbezoeken verricht Veepeiler ook korte, praktijkgerichte onderzoeksprojecten omtrent een specifieke problematiek binnen de varkensgezondheidszorg. We hebben de belangrijkste conclusies van de Veepeilerprojecten die werden afgerond in 2020 voor je samengevat.
Lees meer
 
 
ROADMAP: Schrijf je in voor brainstorm rond verantwoord gebruik van antibiotica
In het kader van het internationaal ROADMAP-project willen we oplossingen zoeken om de veehouder te ondersteunen in een verantwoord gebruik van antibiotica. Om hierin te slagen hebben we jouw hulp nodig. Ben jij varkenshouder en wil je graag je ideeën hierover met ons delen? Meld je dan nu aan voor de ROADMAP-brainstorm “Proud Without” die begin juli 2021 doorgaat.
Lees meer
 
 
DGZ staat de hele zomer voor je klaar
DGZ sluit niet tijdens de zomermaanden, met uitzondering van de nationale feestdag op woensdag 21 juli 2021. Je kunt dus, buiten deze ene feestdag, elke werkdag van juli en augustus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.
Lees meer
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout