26 mrt 2021
Nieuwsbrief voor varkenshouders en dierenartsen
 
 
CO2-sensoren als hulpmiddel voor een beter klimaat in de varkensstal
Een optimaal stalklimaat op het varkensbedrijf is erg belangrijk. De kwaliteit van het stalklimaat heeft immers een rechtstreekse invloed op de gezondheid van de varkens. Met het Vlaamse demonstratieproject: ‘Monitoren en optimaliseren van het klimaat in varkensstallen’ brengt DGZ de voordelen van een goed stalklimaat onder de aandacht en geven we tips om het klimaat te optimaliseren. CO2-sensoren kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in de optimalisatie van je stalklimaat.
Lees meer
 
 
Samen naar meer weerbaarheid voor boer en varken
Bijna de helft van de totale Vlaamse varkensstapel is in West-Vlaanderen gehuisvest. Door het groot aantal varkensbedrijven, slachthuizen en veevoederbedrijven is er een hoger risico op de verspreiding van ziektes in deze provincie. Bioveiligheidsmaatregelen zijn cruciaal voor een gezonde(re) varkensstapel. Vind je dat zelf ook belangrijk, maar weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Dankzij twee nieuwe LEADER-projecten in een samenwerking van Boerenbond, DGZ en Inagro kan je daar binnenkort in begeleid worden. Niet alleen de weerbaarheid van varkensbedrijven wordt aangepakt, we versterken ook de persoonlijke weerbaarheid van varkenshouders.
Lees meer
 
 
Wij zoeken nieuwe collega's
Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.
Check onze vacatures
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout