24 nov 2020
Testnieuwsbrief 24 nov 2020
 
 
Verbeter je speenmanagement met de checklist Optimaal Spenen
De speenperiode is een kritische periode voor de gezondheidstoestand van de biggen op een varkensbedrijf. Daar is ook de provincie West-Vlaanderen zich van bewust. Daarom moedigt zij met het project ‘Optimaal spenen’ de West-Vlaamse varkenshouders aan hun speenmanagement onder de loep te nemen. Dit kan met de handige checklist die in dit project ontwikkeld werd door DGZ en Inagro. Bovendien biedt het project West-Vlaamse varkenshouders steun en begeleiding om samen met hun bedrijfsdierenarts hun speenmanagement te optimaliseren. Interesse? Schrijf je dan nu in!
Lees meer
 
 
DGZ-projecten pakken gezondheidsproblemen op varkensbedrijven aan. Ook jij kunt deelnemen!
Bij DGZ lopen heel wat projecten die een extra kijk én hulp bieden bij gezondheidsproblemen op varkensbedrijven. Ook jij kunt er, samen met jouw bedrijfsdierenarts, aan deelnemen. Bekijk het aanbod en aarzel niet om je in te schrijven.
Lees meer
 
 
DGZ werkt volop mee aan ‘One Health’ strategie die strijdt tegen antibioticaresistentie bij mens en dier
Van 18 tot 24 november is het de internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica. De strijd tegen antibioticaresistentie wordt binnen een “one health” concept aangepakt waarbij de campagne zowel bij mensen als bij dieren wordt gevoerd. De goede resultaten die de sectoren in de afgelopen jaren al bereikten, kunnen alleen maar een stimulans vormen om de bestaande engagementen verder op te nemen in de strijd tegen antibioticaresistentie. DGZ gaat deze strijd mee aan.
Lees meer
 
Als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, kun je hier de online versie bekijken.
DGZ-Vlaanderen, Industrielaan 29, 8820 Torhout