078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Omdat er in de vakantieperiode minder verkeersdrukte is, bestaat de kans dat onze koerier zijn schema sneller kan afwerken. Zet daarom gedurende de zomermaanden jouw zendingen een uurtje vroeger klaar.

Voor een aantal labo-analyses werkt DGZ samen met externe labo’s die wel sluiten. Hierdoor kunnen tijdens de zomerperiode wijzigingen optreden in het analyseschema (zowel in frequentie als dag van analyse) en kan het resultaat van bepaalde analyses wat langer dan gewoonlijk op zich kan laten wachten. We danken je voor je begrip hiervoor.

O.L.V. Hemelvaart: donderdag 15 augustus 2024

Op deze feestdag zijn het loket, de helpdesk en het labo van DGZ gesloten. Op vrijdag 16 augustus zijn we weer open.

LABORESULTATEN

Omdat sommige testen op een andere dag worden uitgevoerd, kunnen de doorlooptijden afwijken. We raden je aan om je monsters zo snel mogelijk in te sturen voor onderzoek, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

KADAVEROPHALINGEN

Er zijn geen kadaverophalingen op O.L.V. Hemelvaart.

Je kunt wel een ophaling op afroep aanvragen voor een andere dag via het formulier aanvraag ophaling landbouwdieren of kleine huisdieren op onze contactpagina of via onze helpdesk op tel. 078 05 05 23 of via e-mail naar helpdesk@dgz.be.

KOERIER

Onze koeriers rijden wel, volgens het normale schema. Als je op woensdag 14 augustus al weet dat je geen monsters hebt die opgehaald moeten worden op de feestdag, kun je je ophaling eenvoudig annuleren bij onze helpdesk. Zo help je onze koerier om geen onnodige rit te maken. Let op: het is niet toegestaan om levende dieren mee te geven aan de koerier of achter te laten bij DGZ (nachtkluis).

Bedankt voor je begrip voor deze aangepaste werking. We doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bedankt voor je vertrouwen in DGZ.

Wij wensen jou alvast een hele fijne zomer!
Het labo van DGZ geeft graag nog een zomertip mee: Stel onze recipiënten (bloedbuizen, waterpotten…) niet bloot aan direct zonlicht en bewaar ze best in een afgesloten doos of in de koffer van je auto. Direct zonlicht kan immers een nadelige invloed hebben op de chemische samenstelling van de additieven in de recipiënten. En omdat bloedbuizen onder vacuümconditie staan, vervormen die als ze worden blootgesteld aan te hoge temperaturen.