Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

DGZ lanceert AB Coaching: haal meer uit je bedrijf met minder antibiotica

Met de AB Coaching die DGZ lanceert tijdens de Agridagen in Ravels willen we de veehouderijen en de sector als geheel begeleiden en coachen naar een betere bioveiligheid, een effectievere beheersing van ziekteproblemen door vroege detectie van signalen, en een meer verantwoord en duurzaam antibioticagebruik, vanuit de invalshoek ‘beter voorkomen dan genezen’.

Welkom op de DGZ-MCC-Vivee stand tijdens de Agridagen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei ben je van harte welkom op onze stand op de Agridagen in Ravels voor een babbel of met vragen die je hebt over melkonderzoek, diergezondheid en/of de identificatie van je dieren terwijl je geniet van een kopje koffie of een drankje. Je vindt ons in hal 5 op stand 5322.

Uitnodiging vleesveecongres op 8 juni en 1 juli 2022

Het Departement Landbouw en Visserij organiseert een studiedag voor professionele vleesveehouders waarbij er gefocust wordt op voerefficiëntie, redabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee. Deze studiedag wordt gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en gaat door op woensdag 8 juni in Kruibeke en op vrijdag 1 juli in Glabbeek.

Hoe verhoog je het comfort van je kleine herkauwers bij hoge temperaturen?

Op warme dagen kunnen dieren het lastig krijgen om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Jouw kleine herkauwers beschermen tijdens aanhoudend hoge temperaturen komt zowel het welzijn van de dieren als de productieresultaten ten goede. Daarom geven we graag wat tips om hen tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen.

Kop van een wollig schaap

Hoe verhoog je het comfort van je rundvee bij hoge temperaturen?

Op warme dagen kunnen dieren het lastig krijgen om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Hitte is dan ook nefast voor zowel het welzijn als de productieresultaten van dieren. Daarom geven we graag wat tips om jouw dieren tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen en hopelijk hittestress te vermijden.

Hoe verhoog je het comfort van je varkens bij hoge temperaturen?

Tijdens warme dagen kan de temperatuur in de varkensstallen al snel een stuk hoger oplopen dan de buitentemperatuur. Je varkens beschermen tijdens aanhoudend hoge temperaturen komt zowel het welzijn van de dieren als de productieresultaten ten goede. Daarom geven we graag wat tips om hen tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen.

Hoe verhoog je het comfort van je pluimvee bij hoge temperaturen?

Jouw pluimvee beschermen tijdens aanhoudend warme dagen komt zowel het welzijn van de dieren als de productieresultaten ten goede. Maatregelen zoals optimaliseren van het stalklimaat kunnen helpen om de negatieve gevolgen van hittestress te beperken.

1 tot 7 van de 287 resultaten