078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Vogelgriep update: voorzichtig optimisme met opheffing van laatste zone

De eindscreening in de bewakingszone Aalst is met gunstig resultaat afgewerkt, wat betekent dat deze zone in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart zal kunnen worden opgeheven. In het hele land zijn vanaf zondag dan nog enkel de nationale maatregelen van kracht.

Hoe ontstaat hemorrhagic bowel syndrome? Zoek naar het antwoord samen met Veepeiler en de faculteit Diergeneeskunde

In 2020 startte Veepeiler Rund samen met de faculteit Diergeneeskunde (UGent) een project om beter inzicht te krijgen in de oorzaak en het verloop van hemorrhagic bowel syndrome (HBS). In het kader van dit project zijn we op zoek naar levende dieren met HBS, alsook bedrijven die recent te maken hadden met deze ziekte. Op deze manier hopen we meer inzicht te krijgen in de oorzaak van deze aandoening en de factoren die haar uitlokken.

Heb jij de app DGZ Rund al? Ervaar het gemak!

Een geboorte of een vertrek registreren in Sanitel wanneer jij het wil, waar jij het wil. Dat kan met je smartphone dankzij DGZ Rund. Zo hoef je niet te wachten tot je achter je computer zit én win je heel wat tijd. En omdat je de gegevens registreert terwijl je naast het dier staat, zorgt dit ook voor minder vergissingen. Wil jij ook het gemak van DGZ Rund ervaren? Download de app dan vandaag nog! Of wil je eerst wat meer uitleg? Neem dan deel aan een van onze webinars.

Komt een kip bij de dokter. Praktijkgerichte workshop voor dierenartsen van hobbydieren

Hobbykippen vergen een specifieke benadering en behandeling. Bovendien zijn ook de wettelijke bepalingen voor hobbyhouders anders dan die voor professionele houders. Krijg jij als dierenarts ook regelmatig vragen over hobbykippen en merk je dat jouw kennis als een ei zonder zout is? Geen nood: DGZ organiseert een workshop waarin we jou handvaten bieden waardoor je beter gewapend bent om deze diersoort te behandelen of de houders ervan te adviseren.

Voorkom besmetting van je dieren na het uitweiden

Het weideseizoen komt stilletjesaan op gang, wat bepaalde risico’s inhoudt voor besmetting van jouw dieren. Gelukkig kan een goede bioveiligheid de insleep en versleping van ziektes zoals IBR en BVD tegengaan. Laat dus je inspanningen voor de bestrijding van deze ziekten niet verloren gaan en beperk de risico’s bij het uitweiden. We geven graag wat tips om op je op weg te helpen.

Uitnodiging infosessie Rust in je hoofd, werken aan mentale weerbaarheid voor varkenshouders

Met de lente in aantocht en prijzen die de goede kant op gaan, krijgen we weer hoop en is er plaats voor voorzichtig optimisme. Toch zijn er nog heel wat onzekerheden rond wetgeving, het stikstofakkoord, de hoge productiekosten… waardoor je je soms onzeker of machteloos kan voelen. Ook nu blijft het belangrijk om je mentale gezondheid niet uit het oog te verliezen. Tijdens de infoavond op donderdag 23 maart, willen we je enkele handvaten aanreiken waar je zelf mee aan de slag kan, en die je kunnen helpen om in deze moeilijke tijden meer rust in je hoofd te vinden.

Oproep kandidatuurstelling algemene vergadering DGZ

Het bestuursorgaan van DGZ doet een oproep naar veehouders om zich kandidaat te stellen voor vijf open mandaten in de algemene vergadering. Voor DGZ zijn actieve veehouders die zich willen engageren om mee te denken en te participeren in de werking van de organisatie belangrijk. Heb jij een landbouwactiviteit in hoofdberoep, ben je niet ouder dan 67 en herken jij je in het profiel van de actieve, geëngageerde veehouder? Dan ben jij misschien dé geknipte kandidaat voor een van de open mandaten. De verkiezing zal plaatsvinden op de statutaire algemene vergadering van woensdag 24 mei 2023.

1 tot 7 van de 370 resultaten