Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

DGZ en ARSIA lanceren ‘FarmFit’: dé bedrijfsmonitoring-app voor dierenartsen en veehouders

DGZ lanceert vandaag in nauwe samenwerking met ARSIA de FarmFit app, dé onmisbare applicatie voor dierenartsen en veehouders. Garandeer een vlotte bedrijfsmonitoring en ga als dierenarts samen met de veehouder voor een nog gezonder en fitter bedrijf, dankzij FarmFit. Kan het nog gemakkelijker?

Vogelgriepmaatregelen versoepelen vanaf 12 mei 2021

Vanaf woensdag 12 mei komt er een einde aan de periode van verhoogd risico voor vogelgriep: minister van landbouw Clarinval heeft namelijk zijn akkoord gegeven om de tweede fase van de versoepelingen voor vogelgriep te activeren omdat de algemene evolutie duidelijk gunstig is.

FARMFIT: Dé bedrijfsopvolgings-app voor veehouder en dierenarts

Binnenkort kun je kennis maken met FarmFit, een app ontwikkeld door DGZ en ARSIA waarmee dierenartsen samen met hun veehouders aan de slag kunnen. Met deze app ondersteunen we hen om te evolueren naar een nog gezonder en meer rendabel bedrijf. Kortom, FarmFit is dé bedrijfsopvolgingsapp voor dierenartsen en veehouders.

FARMFIT: Dé bedrijfsopvolgings-app voor dierenarts en veehouder

Binnenkort kun je kennis maken met FarmFit, een app ontwikkeld door DGZ en ARSIA waarmee dierenartsen samen met hun veehouders aan de slag kunnen. Met deze app ondersteunen we hen om te evolueren naar een nog gezonder en meer rendabel bedrijf. Kortom, FarmFit is dé bedrijfsopvolgingsapp voor dierenartsen en veehouders.

IBR: Wat te doen als je een aangekocht dier wil doorverkopen vooraleer het tweede aankooponderzoek uitgevoerd kan worden?

Vaak gebeurt het dat dieren reeds doorverkocht worden naar een derde bedrijf alvorens de 27 dagen tussentijd voor het tweede aankooponderzoek is verstreken. Als deze doorverkoop snel na het eerste aankooponderzoek gebeurt, dan kan verder onderzoek op het nieuwe aankopende bedrijf worden afgehandeld. Gebeurt dit echter meer dan 15 dagen na aankomst op het eerste aankopende bedrijf, dan dient het tweede aankooponderzoek afgerond te worden vooraleer het dier of de groep dieren doorverkocht wordt.

Uitbraak hoogpathogene vogelgriepvariant bij pluimveehandelaar in Waregem

Bij een pluimveehandelaar in het West-Vlaamse Waregem werd op 22 april 2021 een besmetting met een hoogpathogene variant van het vogelgriepvirus type H5N8 vastgesteld. Om verdere verspreiding van het virus te vermijden, werd het aanwezige pluimvee geruimd en werd rond de nieuwe haard een tijdelijke bufferzone met een straal van 3 kilometer ingesteld. Deze nieuwe besmetting betekent dat de algemene voorzorgsmaatregelen voor vogelgriep nog niet verder kunnen versoepeld worden en dat we waakzaam moeten blijven voor het virus.

Aanpassingen van agenda voor de bijdragen van het Sanitair Fonds 2021

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu bereidt momenteel de campagne voor de inning van de verplichte bijdragen voor het Begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten voor het jaar 2021 voor. In een persmededeling laat de FOD weten dat er een wijziging zal worden doorgevoerd met betrekking tot de agenda van de inningen per sector. We delen graag deze mededeling om je op de hoogte te brengen van de nieuwe data.

1 tot 7 van de 146 resultaten