Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Aanpassingen Veeportaal bij registratie vervoer pluimvee

Recent zijn op vraag van de sector enkele aanpassingen in Veeportaal gebeurd voor de meldingen van verplaatsingen van pluimvee. DGZ geeft je graag mee wat er gewijzigd is.

Werk mee aan nieuw Vlaio-onderzoek rond transitiemanagement

Een goed gebruik van data-materiaal aanwezig op het melkveebedrijf kan melkveehouders helpen bij het transitiemanagement van hun melkkoeien. Maar gebruiken veehouders dit materiaal of is er nog ruimte tot verbetering? Vier bachelor-studenten biowetenschappen aan UGent voeren een enquête uit binnen het Vlaio-LA traject 'Veerkracht' om dit te onderzoeken. Vul de enquête in, werk op die manier mee aan dit onderzoek en maak kans op het winnen van een van de twee Metabole Bedrijfsscans, uitgevoerd door DGZ.

Update vogelgriepvirus H5: Toezichtsgebied rond kalkoenenbedrijf in Deerlijk opgeheven

Het FAVV voerde vorige week een eindmonitoring uit op het kalkoenenbedrijf in Deerlijk, waar op 29 januari 2021 een hoogpathogene variant van het vogelgriepvirus H5 werd vastgesteld. Aangezien er geen nieuwe besmettingen werden ontdekt, werd het toezichtsgebied rond het bedrijf opgeheven. Maar blijf waakzaam, want de kans op verspreiding van het virus bestaat nog steeds!

PneumoNEE-webinars over luchtwegproblematiek bij kalveren op 4 en 5 maart

PneumoNEE is een 4 jaar durend VLAIO-landbouw traject van DGZ en de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Het project zorgt voor de ontwikkeling en toepassing van hulpmiddelen om longontsteking bij kalveren op te sporen en gericht te behandelen, op maat van het individuele dier. Welke hulpmiddelen zijn nu al beschikbaar? Welke verschillende luchtweginfecties zijn er en wat is het economische belang van pneumonie? Het zijn maar een paar van de onderwerpen waar gastspreker Bart Pardon van de Gentse faculteit Diergeneeskunde dieper op ingaat tijdens twee webinars.

Breng tijdig je monsters binnen voor het paratubeculoseprogramma

In het huidige paratuberculosewerkjaar liet al 67,4% van de bedrijven hun bemonstering uitvoeren. Bedrijven die dit nog niet deden, raden we aan dat zo snel mogelijk te doen zodat er nog voldoende tijd is om actie te ondernemen indien nodig. De uiterste datum waarop je monsters kunt (laten) bezorgen is 30 april 2021.

De eerste stap naar een optimaal stalklimaat: durf te ventileren!

In november 2020 vond de jaarlijkse - deze keer digitale - editie van de West-Vlaamse Varkensacademie plaats, georganiseerd door Inagro. Peter van der Voorst, specialist in klimaatbeheersing, gaf er enkele praktische tips in het kader van het demonstratieproject Monitoren en Optimaliseren van het klimaat in varkensstallen. We vatten ze graag samen voor jou.

DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 27/2 tot zondagmiddag 28/2

DGZ voert onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur waardoor DGZ Online niet beschikbaar is van zaterdagmiddag 27 februari tot zondagmiddag 28 februari.

1 tot 7 van de 114 resultaten