078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Registreer meldingen vanuit je stal met de nieuwe app DGZ Rund

Zou jij geboortes en/of vertrekken direct willen ingeven en niet wachten tot wanneer je achter je computer zit? Vraag dan vandaag nog je login aan voor de nieuwe app DGZ Rund. Want met onze app kun je dit in een mum van tijd vanuit je stal doen. Eenvoudiger en sneller kan het niet.

Vogelgriep update: nieuwe besmettingen bij hobbyhouders en opheffing zone Hoogstraten

Het FAVV meldt dat er deze week nieuwe besmettingen met het hoogpathogene H5N1 virus werden vastgesteld bij een hobbyhouder in Lennik (Vlaams-Brabant) en een roofvogelhouder in Lontzen (Luik). In beide gevallen worden de maatregelen beperkt tot de besmette site en worden er geen beperkingszones afgebakend, noch bijkomende maatregelen getroffen in de omgeving van de betrokken sites. Daarnaast staat dit weekend de opheffing van de bewakingszone in Hoogstraten gepland.

Deelnemers project Boerenvreugde delen tips over melkopname bij grote tomen

Een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technisch optimale varkensproductie. Dankzij het project ‘Boerenvreugde in West-Vlaamse kraamstallen’, dat gefinancierd wordt door de provincie West-Vlaanderen, konden Inagro en DGZ samen met de West-Vlaamse varkenshouders-deelnemers een reeks tips (protocollen) opstellen die elke varkenshouder kunnen inspireren met betrekking tot zijn kraamstalmanagement. Deze week het vierde protocol uit de reeks: Melkopname bij grote tomen.

Hoe kan je het werk op jouw varkensbedrijf efficiënter laten verlopen?

Soms telt een dag te weinig uren en een week te weinig dagen om alles gedaan te krijgen. Maar met de juiste aanpak kan je hier en daar toch wel wat tijd winnen. Al gehoord van het PDCA-principe? Wil je meer weten over hoe je in je stal tijd kan besparen of de tijd achter je bureau kan inkorten en toch alles gedaan krijgen? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de workshop op 1 december boordevol praktische tips!

Samen antibioticaresistentie tegengaan bij mens en dier: DGZ strijdt mee!

De internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica (18-24 november) staat dit jaar in het teken van gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie, geheel volgens het “one health” concept. Want resistentie vormt een bedreiging voor mensen, dieren, planten en het milieu. Daarom is het des te belangrijker om sector-overschrijdend samen te werken zodat we de doeltreffendheid van deze toch wel belangrijke geneesmiddelen kunnen behouden. Met talloze acties gaat DGZ deze strijd mee aan binnen de veehouderij.

Waarom overschakelen naar een digitaal rundveebeslag?

Sinds de nieuwe wetgeving identificatie en registratie van 13 juni jongstleden kunnen veehouders ervoor kiezen om de documenten die nodig zijn om dieren te verhandelen zelf te printen. Wie dit standaard zo wil doen, laat zich ook registreren als een digitaal beslag. Ondertussen hebben al heel wat bedrijven voor deze manier van werken gekozen. Maar wat waren hier ook weer de voordelen van? We lichten ze graag nog eens toe.

Deelnemers project Boerenvreugde delen tips over biestopname

Een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technisch optimale varkensproductie. Dankzij het project ‘Boerenvreugde in West-Vlaamse kraamstallen’, dat gefinancierd wordt door de provincie West-Vlaanderen, konden Inagro en DGZ samen met de West-Vlaamse varkenshouders-deelnemers een reeks tips (protocollen) opstellen die elke varkenshouder kunnen inspireren met betrekking tot zijn kraamstalmanagement. Deze week het derde protocol uit de reeks: Biestopname bij grote tomen.

1 tot 7 van de 343 resultaten