Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Gewijzigde verkeerssituatie in Torhout: hoe geraak ik bij DGZ?

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Update vogelgriep: Bijkomende maatregelen voor delen van De Panne, Veurne, Alveringem en Poperinge naar aanleiding van uitbraak op een commercieel bedrijf in Frankrijk

In de Franse gemeente Warhem is een hoogpathogene variant van het vogelgriepvirus H5 vastgesteld bij een commercieel bedrijf. Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn een beschermingszone van 3 km en een bewakingszone van 10 km rond de besmetting ingesteld. De 10 km-zone valt gedeeltelijk in West-Vlaanderen. Daarom gelden bijkomende maatregelen in delen van de gemeenten De Panne, Veurne, Alveringem en Poperinge, voor zowel professionele als particuliere houders.

Update vogelgriep: nieuwe gevallen bij wilde vogels in België. Blijf alert!

Sinds de eerste vaststelling in Schilde van een geval van vogelgriep bij een wilde gans op 12 november jongstleden, tellen we vandaag in totaal 7 gevallen van wilde vogels besmet met het virus. Het blijft dus een kwestie van de ophokplicht en vooral een goede bioveiligheid na te leven om insleep op jouw bedrijf te vermijden.

DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 27/11 tot zondagmiddag 28/11/2021

DGZ voert onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur waardoor DGZ Online niet beschikbaar is van zaterdagmiddag 27 november tot zondagmiddag 28 november 2021.

DGZ strijdt mee tegen antibioticaresistentie bij mens en dier

De voorbije week (18 tot 24 november) was de internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica. De strijd tegen antibioticaresistentie wordt binnen een “one health” concept aangepakt, wat betekent dat de campagne zowel bij mensen als bij dieren wordt gevoerd. De laatste jaren is het gebruik van antibiotica bij dieren sterk gedaald, en dat kan alleen maar een stimulans vormen om de bestaande engagementen in de strijd tegen antibioticaresistentie verder op te nemen. Met talloze acties gaat DGZ deze strijd mee aan.

Het Sanitair Fonds wil graag jouw mening

De Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu lanceert een tevredenheidsenquête omtrent het Sanitair Fonds. Ook jouw mening is uitermate welkom.

Vogelgriepvirus vastgesteld in België: vanaf maandag 15 november 2021 geldt ophokplicht in heel het land

Op vrijdag 12 november 2021 is bij een wilde gans in de gemeente Schilde (provincie Antwerpen) een hoogpathogene variant van het vogelgriepvirus (H5N1) vastgesteld. Dit wijst erop dat er opnieuw veel vogelgriepvirus bij wilde vogels circuleert. Daarom gaat vanaf 15 november een periode in van verhoogd risico voor vogelgriep voor het hele land, met onder andere ophokplicht voor zowel professionele pluimveehouders als hobbyhouders. Wees waakzaam!

DGZ geeft je dit najaar een nieuw statuut. Op naar een IBR-vrije toekomst!

Niet minder dan 97,4 % van de Vlaamse rundveebedrijven heeft op dit moment een IBR-vrij statuut behaald (I3 of I4), en dit dankzij de jarenlange inspanningen van de hele sector! Met het toekennen van de nieuwe statuten, gaat het IBR-bestrijdingsprogramma de volgende fase in richting IBR-vrije toekomst.

1 tot 7 van de 212 resultaten