Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Runderen op stal: ideaal moment voor controle op inwendige parasieten

Tijdens het weideseizoen komen runderen in contact met allerlei - zowel uitwendige als inwendige - parasieten. Het opstallen is hét moment bij uitstek om jouw dieren hierop te controleren. Zo stuur je de parasitaire controle op je bedrijf tijdig bij en kun je productieverliezen vermijden. De belangrijkste inwendige parasieten zijn maagdarmworm en leverbot.

Aangepaste werking DGZ op feestdagen in november 2021

Naar aanleiding van Allerheiligen op maandag 1 november en Wapenstilstand op donderdag 11 november 2021 zal DGZ gesloten zijn. Bedankt om hier rekening mee te houden.

Uitnodiging infosessies rond weerbaarheid voor de veehouder en zijn bedrijf

Boerenbond, DGZ en Inagro organiseren exclusief voor veehouders twee infosessies, op 16 en 18 november 2021, die draaien rond de weerbaarheid van zowel de veehouder als zijn bedrijf. Je bent van harte uitgenodigd voor deze infosessies die kaderen in twee LEADER-projecten waar de organisatoren samen aan werken.

Runderen op stal: controleer op uitwendige parasieten

Tijdens het weideseizoen komen runderen in contact met allerlei - zowel uitwendige als inwendige - parasieten. Het opstallen is hét moment bij uitstek om jouw dieren op beide te controleren. Zo stuur je de parasitaire controle op jouw bedrijf tijdig bij én kun je productieverliezen vermijden. In dit artikel komt een van de vaakst voorkomende uitwendige parasieten aan bod: de schurftmijt. Hoe kun je ze bestrijden en voorkomen?

Uitnodiging Trefdag pluimveehouderij 5 november 2021

De Provincie West-Vlaanderen organiseert op vrijdag 5 november 2021 een trefdag voor pluimveehouders. Er komen verschillende items aan bod: markttrends, ontwikkelingen, problematieken en technieken voor houders van braadkippen of legkippen en voor bedrijven gespecialiseerd in opfok en vermeerdering. Mis deze afspraak niet!

Uitnodiging studieavond en bedrijfsbezoek "Schapenhouden actueel"

Het Departement Landbouw en Visserij organiseert in samenwerking met Praktijkcentrum Kleine Herkauwers een studieavond met als thema 'Schapen op de weide'. DGZ-dierenarts Eva Van Mael is er een van de sprekers, zij licht de actualiteit in de schapenhouderij toe. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot een bedrijfsbezoek met demonstratiemoment.

Wat is de rol van leptospirose bij abortussen bij rundvee in Vlaanderen?

Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven, start er een nieuw Veepeilerproject. Binnen dit project zullen we een 100-tal foetussen testen op de belangrijkste types (serovars) van Leptospira. Het gaat om foetussen die in het kader van het abortusprotocol onderzocht worden bij DGZ en die op lijkschouwing een geelverkleuring van de slijmvliezen, van het vetweefsel en/of de lever vertonen. Uiteraard zullen de betrokken veehouders en hun dierenartsen het resultaat van deze test ontvangen.

1 tot 7 van de 201 resultaten