Dit weekend voeren we verbeteringswerken uit aan onze ICT-infrastructuur. Hierdoor is DGZ Online niet beschikbaar van zaterdag 24 februari om 14.00 uur tot zondagmiddag 25 februari, 14.00 uur. Onze website en Veeportaal blijven wel operationeel. Tenzij er onverwachte problemen opduiken, kun je zondag vanaf 14.00 uur terug gebruik maken van DGZ Online. Onze excuses voor het ongemak.

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Verificatieonderzoek Salmonella bij pluimvee mogelijk via veldproef

Onlangs lanceerde men in Nederland, met de steun van de Europese Commissie, een studieproject om het verificatieonderzoek uit te voeren aan de hand van een uitgebreid monsternameprotocol. Het doel van dit onderzoek is om meer zekerheid te verkrijgen over de aanwezigheid van Salmonella in de toom, zelfs bij een lage toomprevalentie. Aangezien de gevolgen voor een positieve toom groot zijn, sluit België zich aan bij dit studieproject. België neemt het protocol over van het lopende project in Nederland, zodat we vergelijkbare resultaten bekomen. Wat houdt het onderzoek in en hoe kun je deelnemen?

PathoSense: correcte monstername voor een optimaal resultaat. Hoe doe je dat?

Met slechts één monster kan de PathoSense-analyse alle virussen en bacteriën identificeren die aanwezig zijn in het dier op het moment van bemonstering. De uitslag biedt een nauwkeurig beeld van wat er in het dier omgaat. Cruciaal voor een optimaal resultaat is dat je de monsters op de juiste manier neemt. In dit nieuwsbericht vind je instructievideo’s die je stap voor stap uitleggen hoe je dat moet doen. Op die manier haal je het meeste uit de PathoSense-analyse.

Studieavond: Hoe pak je PRRS aan op jouw bedrijf?

In 2015 startte de sector met het PRRS-programma om de ziekte PRRS in België te beheersen. DGZ organiseert in samenwerking met Boerenbond een studieavond boordevol tips en tricks om aan de slag te gaan met PRRS-controle op jouw bedrijf. De studieavond gaat door op meerdere locaties in de loop van februari en maart, met verschillende sprekers. Mis deze boeiende avond niet en schrijf je vandaag nog in!

DGZ Labo biedt PCR voor Histomonas meleagridis bij pluimvee aan

Vanaf nu kan je bij DGZ Labo terecht voor PCR-onderzoek naar Histomonas meleagridis, de parasitaire eencellige die zwartekoppenziekte (Histomoniasis of Blackhead disease) veroorzaakt. Deze parasiet treft een breed scala aan vogels, waaronder kippen, pauwen, kwartels en fazanten, maar voornamelijk kalkoenen. DGZ Labo voert dit nieuwe onderzoek dagelijks uit, zodat er snel resultaten gekend zijn. Waarom is de test zo waardevol voor pluimveehouders?

Ontdek hoe je met FarmFit aan de slag kan voor de opvolging van je bedrijven

Steeds vaker kiezen dierenartsen voor de uitgebreide module van FarmFit, zodat ze veehouders beter en efficiënter kunnen begeleiden. Wist je dat deze versie, naast de module bioveiligheid, toegang biedt tot een heleboel andere exclusieve sjablonen? Welke sjablonen dit precies zijn, ontdek je in deze nieuwsbrief.

Bekendmaking winnaars winactie Agridagen

Op vrijdag 26 januari 2024 werd onze winactie gelanceerd op onze Facebookpagina. Benieuwd of jij gewonnen hebt? Lees dan snel verder!

1 tot 7 van de 469 resultaten