078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

AMCRA kondigt wijzigingen antibioticaregistratie bij rundvee aan

De registratie van voorgeschreven, verschafte of toegediende antibiotica bij rundvee is in 2022 in een stroomversnelling gekomen. De registratie voor vleesvee is reeds sinds 1 april 2022 van toepassing via het Belbeef lastenboek. In een recente communicatie laat AMCRA weten dat de registratie bij alle rundvee ook wettelijk verplicht zal zijn, wellicht in de loop van 2023.

Einddatum winterscreening komt eraan

Het einde van de bemonsteringsperiode van de huidige winterscreening komt in zicht. Lever alle bloedmonsters ten laatste op dinsdag 28 februari 2023 af, rekening houdend met de details voor de verschillende luiken. We zetten ze even op een rij.

Nieuwe reeks workshops mestonderzoek bij kleine herkauwers

Door de vele vragen die we kregen na de succesvolle workshops mestonderzoek van vorig jaar, organiseert DGZ in 2023 een nieuwe reeks. In deze interactieve workshops kom je meer te weten over de belangrijkste wormsoorten bij schapen en geiten, hoe je wormbesmettingen kan herkennen en wat een verantwoorde aanpak is van de wormproblematiek. Maar vooral: je leert om zélf mest te onderzoeken onder de microscoop om de aanwezigheid van wormeitjes na te gaan! Er zijn nog enkele plaatsjes vrij, snel inschrijven is de boodschap!

Vogelgriep update: Besmetting in Zonnebeke met laagpathogeen H5N1-virus

Vogelgriep met een laagpathogene H5N1-virusvariant werd vastgesteld op een commercieel bedrijf in het West-Vlaamse Zonnebeke, zo meldt het FAVV. Deze nieuwe haard ligt in de zone Wervik, waar eerder deze en vorige week al uitbraken waren. Alle maatregelen werden genomen om te vermijden dat dit virus zich zou omvormen naar een hoogpathogene variant, ook om verdere verspreiding binnen de sector tegen te gaan.

Agriflanders 2023: de gelukkige winnaars!

We gloeien nog altijd na van de fijne ontmoetingen die we hadden tijdens Agriflanders. Heel wat van onze rundveehouder-klanten dropten het bonnetje voor een jaarabonnement op DGZ Rund in onze urne. En we waren getuige van ongelooflijk veel darts-talent bij de Vlaamse veehouders en hun dierenartsen. De beste spelers maakten kans op een DGZ-MCC-Vivee waardebon. Wie zijn de gelukkige winnaars?

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Vogelgriep update: Nieuwe besmetting met hoogpathogene vogelgriep in Wervik

In het West-Vlaamse Wervik werd vandaag, woensdag 25 januari, een tweede besmetting met een hoogpathogeen H5N1-virus vastgesteld. Het FAVV meldt dat het een commercieel pluimveebedrijf betreft dat gelegen is in de bewakingszone Wervik, op ongeveer 4,5 kilometer van de haard die daar vorige week werd vastgesteld. Het kan gaan om een nieuwe introductie, maar ook spill-over van de vorige haard is een mogelijkheid. Verdere analyses zullen hierover uitsluitsel moeten geven. Alle maatregelen om verdere uitbreiding van de besmetting te voorkomen, worden genomen.

1 tot 7 van de 364 resultaten