Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Nieuwe haard van rundertuberculose vastgesteld in Oost-Vlaanderen

Op 4 juni 2021 heeft Sciensano, het nationaal referentielaboratorium, de aanwezigheid van tuberculose bij drie runderen afkomstig van een melkveebedrijf in de provincie Oost-Vlaanderen gemeld. In het slachthuis werden bij de drie dieren letsels opgemerkt die tuberculose deden vermoeden.

Weet jij al welk type PRRS-manager jij bent?

PRRS in België: hoe staat het daar mee volgens jou? En wat voor type ‘PRRS-manager’ ben jij eigenlijk? Je komt het allemaal te weten door de enquête in te vullen op de website www.sdrp-prrs.be. Jouw antwoorden geven een beeld van de PRRS-situatie zoals jij ze beleeft. Dankzij jouw feedback kunnen we je ook een beeld geven van de PRRS-situatie in België. Dit noemen we de PRRS-Foto.

Kadaver laten ophalen? Hier hou je best rekening mee

Ben je veehouder of dierenarts en wil je dat DGZ een kadaver komt ophalen op het bedrijf, dan zijn er een aantal punten waar je best rekening mee houdt. We zetten ze even voor jou op een rij.

Volg de IBR-situatie op met de IBR-barometer

We werken aan de laatste rechte lijn richting IBR-VRIJ. Opdat jij samen met DGZ de IBR-situatie zou kunnen opvolgen, zetten we vanaf midden juni 2021 elke 3 maand de IBR-barometer online. Je vindt er onder andere info over IBR-insleep en het aantal IBR-dragers in Vlaanderen.

Uitbraak hoogpathogene vogelgriepvariant bij bij hobbyhouder in Le Roeulx (Henegouwen)

Op 10 juni 2021 meldt het FAVV dat er een nieuwe besmetting met het hoogpathogene H5N8 vogelgriepvirus is vastgesteld bij een particuliere pluimveehouder in de gemeente Le Roeulx (provincie Henegouwen). Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn een bewakingszone (10km), een beschermingszone (3km) en een tijdelijke bufferzone (500m) rond de haard ingesteld. In deze zones komen er bijkomende maatregelen voor professionele en particuliere pluimveehouders. In de rest van het land worden geen nieuwe maatregelen genomen.

PRRS onder controle krijgen – filmpjes PRRS-webinar

Donderdag 3 juni 2021 vond de eerste webinar in het kader van het PRRS-programma plaats. In deze webinar kwam je te weten waarom het zo belangrijk is om het PRRS-virus onder controle te krijgen en welk type varkenshouder jij bent in je aanpak van PRRS. Heb je iets gemist tijdens de webinar of kon je er niet bij zijn? Op de PRRS-website kun je de filmpjes ervan bekijken.

Aankoop van runderen: hoe zorg je voor een vlotte verwerking van de paspoorten?

Als je runderen aankoopt op je beslag, wil je uiteraard zo snel mogelijk de nieuwe paspoorten van de dieren ontvangen. Daar zorgt DGZ voor. En door ons de nodige documenten bij aankoop correct ingevuld en tijdig te bezorgen, zorg jij er mee dat wij deze vlot voor jou kunnen verwerken. Wat je op het vlak van registratie precies moet doen bij aankoop van runderen, geven we je via deze nieuwsbrief graag nog eens mee.

1 tot 7 van de 169 resultaten