Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Lijst Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort)

Wekelijks publiceert DGZ een overzicht van Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort). Zo kan je de situatie op de voet volgen.

Antibioticaresistentie - evolutie 2018-2021

Om een beeld te schetsen van de evolutie in de antibioticaresistentie van pathogene kiemen, hebben we de gegevens gebundeld van de gevoeligheidsbepalingen (antibiogrammen) die bij DGZ zijn uitgevoerd voor de verschillende diersoorten.

Activiteitenverslagen autopsie 2021

Elk jaar maken de diagnostici van DGZ een verslag van de activiteiten van het voorbije jaar, met deelverslagen voor elk van de diersoorten. Hier vind je de meest recente edities.

Jaarverslagen DGZ

Elk jaar wordt op de algemene vergadering van DGZ in mei het jaarverslag voorgesteld. Dit verslag brengt een gevarieerd overzicht van de voornaamste activiteiten van het afgelopen jaar in beeld. Op deze pagina verzamelen we de jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Jaarverslag DGZ 2021

Op 25 mei 2022 heeft de algemene vergadering van DGZ het jaarverslag 2021 goedgekeurd. Dit verslag brengt een gevarieerd overzicht van onze voornaamste activiteiten van het afgelopen jaar in beeld.

Flyer aankooponderzoek bij rundvee

Vaak vertonen runderen bij aankoop geen zichtbare ziektetekens. Toch vormen ze een risico voor insleep van o.a. IBR, Neospora, paratuberculose, Salmonella en Mycoplasma. Laat een aankooponderzoek uitvoeren en vermijd zo dat deze ziekten binnensluipen op je bedrijf.

Veescoop

Hoe is het gesteld met de gezondheid van herkauwers, varkens en pluimvee in Vlaanderen? Wat kwam er de laatste 6 maanden binnen in de autopsiezaal van DGZ? Wat is de recente evolutie van ziekten bij het Vlaamse vee?

1 tot 7 van de 78 resultaten