Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Lijst Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort)

Wekelijks publiceert DGZ een overzicht van Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort). Zo kan je de situatie op de voet volgen.

Lijst PRRSV-gecontroleerde KI-centra

Op regelmatige basis publiceert DGZ het overzicht van de PRRSV-gecontroleerde KI-centra, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

Lijst schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven

Regelmatig publiceert DGZ een overzicht van schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

Interpretatie tankmelkresultaat selenium, jodium, zink

Nemen je dieren genoeg, te weinig of misschien zelfs te veel mineralen op via het rantsoen? Dit kom je te weten door geregeld de actuele status van selenium, jodium en zink te monitoren. Dit kan via tankmelkonderzoek bij DGZ-MCC. Het resultaat ervan kan helpen bij het inschatten van de mineralenstatus bij je lacterende koeien.

Activiteitenverslagen diergeneeskundige begeleiding DGZ - archief

In opdracht van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) houdt DGZ de vinger aan de pols van de diergezondheidssituatie in Vlaanderen. Jaarlijks legt DGZ een rapport van de sanitaire diergeneeskundige begeleiding voor aan het FAVV, en dit zowel voor herkauwers als varkens en pluimvee. Hier vind je het archief van de verslagen van de vorige jaren.

Betwisting BVD IPI-statuut

Er is een betwistingsprocedure mogelijk voor IPI-statuten, die toegekend zijn binnen het BVD-programma. Onderstaande schema's geven de te volgen stappen weer voor de betwistingsprocedure.

Hoe plaats je een BVD-oormerk?

Aan de hand van dit filmpje en beeldverhaal leer je in een oogwenk hoe je een BVD-oormerk kunt plaatsen.

1 tot 7 van de 71 resultaten