078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Lijst Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort)

Wekelijks publiceert DGZ een overzicht van Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort). Zo kan je de situatie op de voet volgen.

Lijst PRRSV-gescreende KI-centra

Op regelmatige basis publiceert DGZ het overzicht van de PRRSV-gescreende KI-centra, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

DGZ Rund instructiefilmpjes

Met onze app DGZ Rund kun je registraties in een mum van tijd vanuit je stal doen. Eenvoudiger en sneller kan het niet. Heb je al een login voor de app maar weet je niet precies hoe 'm te gebruiken? In onze korte instructiefilmpjes helpen we jou op weg!

Lijst schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven

Regelmatig publiceert DGZ een overzicht van schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

Brochure MitePrevent

Hoe kunnen we de bestrijding van de rode vogelmijt op een efficiënte manier aanpakken? Deze vraag stelden de onderzoekers van het Proefbedrijf Pluimveehouderij en DGZ zich bij de start van het demonstratieproject MitePrevent. Hierbij plaatsten ze twee doelstellingen voorop: een monitoringprotocol uitwerken dat haalbaar is in de praktijk en de sector handvaten aanreiken op het vlak van preventie, monitoring en behandeling. Om hierop antwoord te kunnen bieden, gingen ze samen met 9 Vlaamse pluimveehouders aan de slag. De resultaten vind je in deze projectbrochure.

Instructies winterscreening rundvee

In de documenten ‘Vademecum organisatie van de winterscreening’ en de 'Instructie voor dierenartsen' vind je de instructies voor de winterscreening.

Boerenvreugde: protocollen voor een optimaal kraammanagement

Een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technische optimale varkensproductie. Dankzij het project ‘Boerenvreugde in West-Vlaamse kraamstallen’, dat gefinancierd wordt door de provincie West-Vlaanderen, konden Inagro en DGZ samen met de West-Vlaamse varkenshouders-deelnemers een reeks protocollen (noem het tips) opstellen die elke varkenshouder kunnen inspireren met betrekking tot zijn kraamstalmanagement. Met welke ga jij aan de slag?

1 tot 7 van de 80 resultaten