078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Antibioticaresistentie - evolutie 2019-2022

Om een beeld te schetsen van de evolutie in de antibioticaresistentie van pathogene kiemen, hebben we de gegevens gebundeld van de gevoeligheidsbepalingen (antibiogrammen) die bij DGZ zijn uitgevoerd voor de verschillende diersoorten.

Lijst Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort)

Wekelijks publiceert DGZ een overzicht van Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort). Zo kan je de situatie op de voet volgen.

Handleiding Risico rapport dier

Het ‘Risico rapport dier’ vermeldt de blokkeringsstatus van een dier en per dierziekte het statuut, met name voor IBR, BVD, brucellose, leucose, TBC, mond-en-klauwzeer en blauwtong.

Activiteitenverslagen autopsie 2023

Elk jaar maken de diagnostici van DGZ een verslag van de activiteiten van het voorbije jaar, met deelverslagen voor elk van de diersoorten. Hier vind je de meest recente edities.

Jaarverslag DGZ 2023

Op 17 april 2024 heeft de algemene vergadering van DGZ het jaarverslag 2023 goedgekeurd. Dit verslag brengt een gevarieerd overzicht van onze voornaamste activiteiten van het afgelopen jaar in beeld.

Jaarverslagen DGZ

Elk jaar wordt op de algemene vergadering van DGZ in mei het jaarverslag voorgesteld. Dit verslag brengt een gevarieerd overzicht van de voornaamste activiteiten van het afgelopen jaar in beeld. Op deze pagina verzamelen we de jaarverslagen van de afgelopen jaren.

Interpretatie resultaten abortusprotocol rundvee

Op deze pagina vind je duiding bij de resultaten van het abortusprotocol-onderzoek. De info op deze pagina staat bovendien verzameld op het downloadbaar document 'Aan de slag met de resultaten van het abortusprotocol'.

1 tot 7 van de 76 resultaten