Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Interpretatie resultaten abortusprotocol rundvee

In het document 'Aan de slag met de resultaten van het abortusprotocol' vinden dierenartsen duiding bij de resultaten.

Lijst Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort)

Wekelijks publiceert DGZ een overzicht van Vlaamse rundveebeslagen met IBR-statuut (niet opgeschort). Zo kan je de situatie op de voet volgen.

Lijst PRRSV-gecontroleerde KI-centra

Op regelmatige basis publiceert DGZ het overzicht van de PRRSV-gecontroleerde KI-centra, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

Brochure Een optimaal stalklimaat

Een stalklimaat is heel belangrijk op een varkensbedrijf. Maar hoe weet je nu hoe optimaal het klimaat in jouw stal(len) is? Met de adviezen die tijdens het project ‘Monitoren en optimaliseren van het klimaat in varkensstallen’ verzameld werden, kun je zelf een eerste check uitvoeren. Ga aan de slag met de brochure waarin je alle adviezen en heel wat tips vindt.

Hoe plaats je een elektronisch oormerk bij runderen?

Elektronische oormerken zien er anders uit dan klassieke en je hebt ook een andere tang nodig om ze te plaatsen. Op deze fiche overlopen we stap voor stap hoe je ze plaatst.

Lijst schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven

Regelmatig publiceert DGZ een overzicht van schurftvrije en/of AR-gescreende varkensbedrijven, zodat je de situatie op de voet kunt volgen.

Interpretatie tankmelkresultaat selenium, jodium, zink

Nemen je dieren genoeg, te weinig of misschien zelfs te veel mineralen op via het rantsoen? Dit kom je te weten door geregeld de actuele status van selenium, jodium en zink te monitoren. Dit kan via tankmelkonderzoek bij DGZ-MCC. Het resultaat ervan kan helpen bij het inschatten van de mineralenstatus bij je lacterende koeien.

1 tot 7 van de 73 resultaten