Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier
  • Bij het registreren van een verplaatsing wordt standaard de geboortedatum van de meest recente toom automatisch ingevuld. Deze kan je nu zelf overschrijven met de geboortedatum van een andere dan de laatst geregistreerde toom. Je kan de verschillende tomen en hun geboortedatum opzoeken door bij het beslag van vertrek via het gele mapje naar het tabblad ‘tomen’ te gaan.
  • Wanneer je een melding van een verplaatsing onder een login als vervoerder registreert, kan je deze voortaan opslaan in “voorontwerp”. Het voordeel van een melding in deze status te bewaren is dat je nog tot twee dagen nadien zelf kunt aanpassen. Enkel wanneer alle verplichte velden in deze melding aangevuld zijn, wordt deze automatisch na twee dagen verder verwerkt in de Saniteldatabank en kan je ze zelf niet meer wijzigen. (zie handleidingen Veeportaal: Registratie verplaatsing pluimvee en konijnen) Je blijft zelf verantwoordelijk om meldingen in voorontwerp volledig aan te vullen zodat deze automatisch verder verwerkt kunnen worden.
  • Voor de verplaatsing van pluimvee tussen twee beslagen van het type vleesproductie gebruik je voortaan de nieuwe transportcategorie “15 – Naar identieke productie (vleesproductie)”.

Wens je hulp bij het registreren van je vervoersmeldingen? Contacteer dan zeker de DGZ helpdesk via helpdesk@dgz.be of telefonisch op 078 05 05 23 om je hierbij te begeleiden. Of raadpleeg onze handleiding op Handleidingen Veeportaal pluimvee en konijnen | DGZ.