078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Rationeel antibioticagebruik blijft een hot topic. Zo blijkt ook uit de agromilieuklimaatmaatregel (AMKM) antibioticareductie uit het Vlaams strategisch plan dat uitvoering geeft aan het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) 2023-2027. Nu het plan gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad, is het definitief van kracht.

Met een verantwoord antibioticagebruik help je mee het risico op antibioticaresistentie tegen te gaan. De Vlaamse overheid wil veehouders stimuleren om antibiotica rationeler te gebruiken aan de hand van deze AMKM, waar een mooie subsidie aan verbonden is. Meer hierover lees je op deze pagina op de website van de Vlaamse overheid (zie link naar pdf-fiche onder de rubriek: AMKM De reductie van antibioticagebruik).

AB Coaching® voor iedereen

Een van de centrale doelstellingen bij DGZ is om behandeling met antibiotica tot een minimum te beperken, zodat de veehouder met gezonde dieren goede economische resultaten kan bereiken. Daarom lanceerden we vorig jaar de dienst AB Coaching® waarmee we de veehouderijen en de sector als geheel willen begeleiden en coachen naar een betere bioveiligheid, een effectievere beheersing van ziekteproblemen door vroege detectie van signalen, en een meer verantwoord en duurzaam antibioticagebruik, vanuit de invalshoek ‘beter voorkomen dan genezen’. In een bedrijfsspecifieke benadering besteden we ook aandacht aan een degelijke diagnostiek, opvolging van de antibioticagevoeligheid van geïsoleerde pathogenen, en mogelijke alternatieven voor antibiotica, zoals autovaccins.

De steun die de AMKM voorziet is er enkel voor houders van vleeskalveren, pluimvee en varkens. AB Coaching® van DGZ is er niet alleen voor deze veehouders maar ook voor melk- en vleesveehouders.

Wil ook jij nog meer uit je bedrijf halen met minder antibiotica?

Doe een beroep op de AB Coaching® van DGZ en vraag vrijblijvend een offerte aan (helpdesk@dgz.be of 078 05 05 23). Onze helpdeskmedewerkers geven je met alle plezier meer info over onze dienst!

Meer info: