Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Gewijzigde verkeerssituatie in Torhout: hoe geraak ik bij DGZ?

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier
De drie meest voorkomende speenproblematieken op een rijtje én vooral: wat kan jij er zelf aan doen!?

Spenen van biggen verloopt niet altijd van een leien dakje: speendiarree, slingerziekte en streptokokken zorgen vaak voor problemen. Hoe herken je de verschillende ziektes? Wanneer is een behandeling met antibiotica verantwoord? Hoe kan je zelf de kritische punten in je bedrijfsvoering opsporen en welke acties kan je makkelijk zelf uitvoeren en opvolgen?

Tijdens deze workshop willen we je op weg helpen met bruikbare en praktische tips om te streven naar een betere gezondheidsstatus van je biggen. Dat doen we aan de hand van de informatie die we verzamelden tijdens het demonstratieproject ‘Optimaal Speenmanagement’. We bespreken de totaalaanpak en hebben het over wat je kan doen om gezonde biggen te spenen en hoe je ze gezond houdt in de biggenafdeling. Maar we geven je vooral mee hoe je dit zelf kan opvolgen en evalueren!

 

Praktisch

De workshop gaat door op vrijdag 18 februari bij Inagro (Plasstraat 9 in Roeselare) en start om 14.00 uur.

Omwille van de geldende Corona-maatregelen is deze workshop beperkt tot maximum 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in.

Deze workshop kadert in het project “Optimaal speenmanagement: gerichte coaching naar een betere gezondheidsstatus” gesteund door het Departement voor Landbouw en Visserij, en het West-Vlaams project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen”, gesteund door de provincie West-Vlaanderen.

Dit project kwam tot stand met de steun van www.vlaanderen.be/pdpo en www.ec.europa.eu/agriculture/

     Logo provincie West-Vlaanderen