078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Toen in februari 2022 iedereen dacht dat er met corona op zijn retour terug een normaal leven zat aan te komen, bleek dat een flinke misrekening. De inval van Rusland in Oekraïne had een enorme impact op het dagelijks leven van iedereen en uiteraard ook op de werking van onze organisatie, niet in het minst door de sterk gestegen prijzen van grondstoffen, energie en brandstoffen.

In diezelfde februarimaand sloot de Vlaamse regering het fameuze stikstofakkoord, met als gevolg dat de veehouderij hierdoor in totale onzekerheid over de toekomst terecht kwam. Dit had uiteraard eveneens een enorme impact op werking van DGZ, maar ook op het mentale welzijn van onze Vlaamse landbouwbevolking. Als vereniging van en voor veehouders was het voor ons als bestuursorgaan dan ook vanzelfsprekend om het actieplan “mentaal welzijn” van Boeren op een Kruispunt onze steun toe te zeggen.

Onze Vlaamse veehouders ontzorgen en ondersteunen in hun streven om met gezonde dieren hun boterham te verdienen, daar doen we het uiteindelijk voor!
Marcel Heylen, voorzitter DGZ

Maar gelukkig waren er ook positieve zaken. In mei namen we deel aan de Agridagen in Weelde, waar we onze nieuwe dienst AB Coaching® aan het grote publiek voorstelden. Nadat de invoering van het digitale paspoort (DEMAT) herhaalde keren was uitgesteld, kon deze digitale evolutie in juni eindelijk starten. Deze toch belangrijke omschakeling verliep zeer vlot en werd door onze Vlaamse rundveehouders uiterst positief onthaald. Ook de lancering van de DGZ Rund app in november verliep vlot en wordt door de veehouders geprezen omwille van het gebruiksgemak!

Je kunt het jaarverslag downloaden via onderstaande link. Ontvang je graag een gedrukt exemplaar? Stuur dan een e-mail met vermelding van 'Jaarverslag 2022', jouw naam en adres naar helpdesk@dgz.be.


We wensen je veel leesplezier!