Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

De raden van bestuur van DGZ, MCC en VIVEE (de sinds 2017 opgerichte dochterorganisatie van DGZ en MCC) zijn blij te kunnen melden dat Benedikt Sas per 12 juli 2021 zal aantreden als nieuwe directeur van de drie organisaties.

Benedikt is sinds mei 2008 deels werkzaam als professor aan de faculteit biowetenschappen van UGent. Hij doceert er rond ondernemerschap, intellectuele eigendom en innovatiemanagement. Daarnaast is hij de Senior Business Developer en General Manager van Food2Know, een expertise- en onderzoekscentrum ten dienste van de volledige Vlaamse agrofood-sector. Food2Know is een zeer succesvol consortium dat meer dan 500 onderzoekers groepeert van 6 faculteiten van de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent , van de Universiteit Antwerpen, de Vrije Universiteit Brussel en het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek.

Voorafgaand aan zijn opdrachten bij UGent was Benedikt 12 jaar werkzaam bij de Amerikaanse multinational Kemin Industries Inc., met tevens een Belgische zetel gevestigd in Herentals. Bij KEMIN Europe nv was hij 4 jaar directeur Onderzoek en Ontwikkeling, daaropvolgend de Vice-President R&D van de groep wereldwijd en tenslotte sinds 2003 de President van een van de business units.

De raden van bestuur van DGZ, MCC en VIVEE zijn er van overtuigd dat Benedikt met zijn ervaring een duidelijke toegevoegde waarde voor de organisatie kan betekenen.

Marcel Heylen, voorzitter van DGZ en VIVEE, zegt over de benoeming: “We zijn er samen met onze collega’s van de raden van bestuur in geslaagd om met Benedikt iemand aan te trekken die DGZ, MCC en VIVEE strategisch verder naar een beloftevolle toekomst kan leiden.”

François Achten, voorzitter van MCC en ondervoorzitter van VIVEE, voegt er aan nog toe: “We verwachten dat Benedikt een aantal lopende en ook nieuwe innovatieve ontwikkelingen ten voordele van de gehele veehouderij en haar stakeholders verder vorm kan geven.”