078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Drinkwaterkwaliteit bij herkauwers is belangrijk in relatie tot de gezondheid en productiviteit van onze veestapel. Hoewel heel wat rundveehouders zich hiervan bewust zijn, merken we dat er toch heel wat vragen zijn. 

Welke waterbronnen zijn er geschikt en welke niet? Is waterbehandeling nodig of eerder af te raden? Drinkwaterontsmetting kan dat wel voor herkauwers of is dit schadelijk voor de pensflora? 

Beeld: Inagro

Naar aanleiding van deze en vele andere vragen rond drinkwater beslisten vijf Vlaamse melkveehouders samen met Inagro, Hooibeekhoeve, en drie waterbehandelingsfirma’s om de operationele groep “Healthy Water for Happy Cows” op te richten.

Doel van deze operationele groep is enerzijds kennis te verzamelen, zowel uit literatuur als uit de praktijk en anderzijds via beperkt onderzoek deze kennis verder uit te breiden en te valideren. Na een eerste enquête gericht aan veehouders waaraan ruim 180 veehouders deelnamen richt de groep zich nu tot jullie als dierenartsen. Graag polsen ze naar jullie ervaringen en mening als het gaat over de verschillende gebruikte waterbronnen en de eventuele drinkwaterbehandelingen die toegepast worden.

Ben je als dierenarts actief binnen de rundveehouderij (melk- of vleesvee) of binnen de sector van de kleine herkauwers, aarzel dan niet en vul via deze link de enquête in. Invullen van de enquête neemt maximum 10 minuten in beslag en is volledig anoniem.

Heb je interesse in het onderwerp, een specifieke vraag of wens je graag op de hoogte te blijven van het project, vul dan zeker je contactgegevens in op het einde van de enquête en neem een kijkje op de projectsite van Inagro of van Hooibeekhoeve.