078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Reinigen en ontsmetten is een van de belangrijkste maatregelen om verspreiding van infecties binnen je bedrijf te beperken. De meeste varkensbedrijven reinigen en ontsmetten hun compartimenten dan ook regelmatig. Toch weten de meeste varkenshouders niet wat het precieze effect is van hun inspanning. Met behulp van afdrukplaatjes kan je dit op een heel eenvoudige manier (laten) checken.

Veepeilerproject biedt uitgebreide analyse

Wil jij ook weten hoe goed jouw stal gereinigd is en ben je benieuwd hoe je jouw reinigingsprotocol verder kan optimaliseren? Neem dan zeker deel aan dit nieuwe Veepeilerproject!

Het biedt jou de mogelijkheid om afdrukplaatjes te (laten) nemen in je gereinigde compartimenten. Daarnaast onderzoekt Veepeiler ook de bacteriologische kwaliteit van je reinigingswater. Samen met jou overlopen we ook je reinigingsprotocol en trachten we te achterhalen of en hoe dit geoptimaliseerd kan worden. Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd, kan je opnieuw plaatjes laten nemen om het effect van je ingrepen na te gaan.

Deelnemen aan dit project?

Vraag info via je bedrijfsdierenarts of contacteer de DGZ regiodierenartsen Caroline Bonckaert (gsm: 0474 59 40 68 of e-mail: caroline.bonckaert@dgz.be) of Tamara Vandersmissen (gsm: 0474 44 53 59 of e-mail: tamara.vandersmissen@dgz.be).