078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Soms worden dossiers al eens doorgestuurd met ontbrekende of onduidelijke geboortekenmerken of BVD-statuten. Daarom hebben we de formulieren nu zo aangepast zodat ze nog beter afgestemd zijn op de info die DGZ nodig heeft om een invoerdossier vlot te verwerken. Daarnaast hebben we op de formulieren ook een leidraad voorzien zodat je gemakkelijk kunt nagaan of er bij invoer al dan niet BVD-analyses vereist zijn.

Door de instructies zoals vermeld op de nieuwe formulieren nauwgezet te volgen, vermijd je dat er achteraf mailverkeer of briefwisseling nodig is over ontbrekende geboortekenmerken. De gegevens die wij nodig hebben om een dier correct te kunnen registreren in Sanitel, zijn niet altijd dezelfde als degene die op het buitenlands paspoort vermeld staan. Daarom is het belangrijk om op elk paspoort het juiste haarkleed én rastype (melk, vlees, gemengd) te vermelden.

Indien het BVD-statuut niet op het paspoort staat, maar via een HIT-lijst bevestigd wordt, bezorg deze dan meteen samen met de paspoorten en het nieuwe formulier om extra kosten te vermijden. Een late, afzonderlijke aanlevering van deze HIT-lijst zorgt immers voor extra manuele handelingen.

Gebruik bij een volgende invoer/aanvoer altijd deze nieuwe formulieren: