078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Voor de binnenlandse handel gebruik je vanaf 13 juni 2022 een verplaatsingsdocument dat bestaat uit twee luiken: bovenaan het effectieve verplaatsingsdocument dat meegaat met het dier en onderaan het vertrekluik.

    

Voor export gebruik je vanaf de start van de nieuwe wetgeving een identificatiedocument.

    

Vanaf 13 juni kan je de nieuwe documenten bovendien ook zelf printen. Als je niet langer wenst dat DGZ de documenten voor jou print en opstuurt per post, mag je dit laten weten op het e-mailadres helpdesk@dgz.be.

    

Hou vanaf de nieuwe wetgeving ook rekening met deze punten:
  • Aangekochte dieren kunnen niet verhandeld worden vóór ALLE resultaten van de verplichte aankooponderzoeken (ook 2e aankooponderzoek IBR) gekend zijn.
  • Je registreert de geboortemelding best zo kort mogelijk na de geboorte zodat je zeker tijdig een geldig verplaatsingsdocument kan bekomen (omdat er voortaan ook, naast de verplichte BVD-analyse, rekening gehouden wordt met een immobiliteitsperiode van 10 dagen na de meldingsdatum vooraleer je een dier kan verhandelen).
  • Aankopen van runderen registreer je bij voorkeur zelf via Veeportaal. In dit geval geef je de individuele documenten van de aangekochte dieren NIET meer mee met de dierenarts. In de plaats hiervan bezorg je hem de lijst van de aangekochte dieren die je de dag na de aankomstmelding automatisch per e-mail ontvangt.

Alle info over de nieuwe wetgeving kan je verder op onze website raadplegen op de pagina identificatie en registratie rundvee.

OPGELET: Sanitel is niet beschikbaar tijdens het weekend van 11-12 juni 2022. Meer info in dit nieuwsbericht erover.