Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

In de eerste fase van het project, die nu gestart is, wordt de checklist succesvol spenen ontwikkeld. Veehouders zullen met behulp van deze tool een beter zicht krijgen op hun huidig speenmanagement en ontdekken hoe ze eventuele verbeteringen kunnen aanbrengen. In de tweede fase van het project, die start in november 2019, zal de checklist worden uitgetest op tien West-Vlaamse varkensbedrijven die problemen hebben rond de speenperiode. Deze bedrijven krijgen gedurende het project begeleiding om hun speenmanagement te verbeteren. Door de optimalisatie van het speenmanagement zal de gezondheidsstatus van de biggen toenemen en kan het antibioticumgebruik afgebouwd worden. De combinatie van beide elementen zorgt daarnaast nog voor een financiële verbetering van het bedrijf.

De provincie wil alle West-Vlaamse varkenshouders de mogelijkheid geven om met de gegevens uit het project aan de slag te gaan, hun speenmanagement te verbeteren en werk te maken van een nog gezonder varkensbedrijf. Daarom zullen DGZ en INAGRO tijdens en na het project jou uitgebreid op de hoogte houden.

Benieuwd naar het project of zin om deel te nemen? Hou dan zeker de nieuwsbrieven van DGZ en INAGRO in de gaten.

 

Met de steun van: