Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Resultaten fokpluimvee

Twee tomen fokpluimvee waren in 2020 tijdens de opfokfase positief voor een wettelijk bestreden serotype, meer bepaald Salmonella Infantis. Ook tijdens de productiefase waren twee tomen positief voor Salmonella Infantis; twee tomen waren positief voor monofasische Salmonella Typhimurium en twee tomen voor Salmonella Typhimurium.

Resultaten leghennen

Bij de opfokfase van de leghennen waren er in 2020 geen tomen positief voor wettelijk bestreden serotypes. Bij leghennen in de productiefase waren zestien tomen positief voor Salmonella Enteritidis. Na Salmonella Enteritidis is Salmonella Infantis het meest voorkomende serotype bij deze categorie.

Resultaten vleeskippen

Het percentage vleeskippentomen positief voor Salmonella Enteritidis of Salmonella Typhimurium bij uitgangscontrole bedroeg 0,12%, dit is een daling ten opzichte van 2019. Het aantal tomen positief voor Salmonella Infantis of Salmonella Java stijgt voor het vierde opeenvolgende jaar.

Meer weten

Verder op onze website vind je de gedetailleerde resultaten van de Salmonella-analyses en een overzicht van de Salmonella-serotypes bij Belgische pluimveetomen onderzocht in 2020, samen met de overzichten van eerdere jaren.