078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

In het kader van het demo-project ‘De wolf: wees op je hoede! Een kudde wolfproof beheren.’ Organiseerden vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) en RCC-Belgium (Research Control Consult) eerder dit jaar een reeks info-avonden in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos (ANB), met het Departement Landbouw en Visserij (L&V) en met het Wolffencing Team (WFT). Uit deze info-avonden kwam de vraag naar voren om iets meer te leren over de wolf en zijn gedrag. Met deze praktijkdag komen ze hieraan tegemoet.

Een groot deel van Vlaanderen, namelijk de helft van de provincie Limburg en een groot gedeelte van de provincie Antwerpen ligt in het wolven-risicogebied. Zowel de particuliere als de beroepsmatige veehouders lopen er dus elke dag en nacht risico dat de wolven bij hen dieren doden. Het is dus erg belangrijk dat we weten wat ons te doen staat om onze dieren te beschermen.

Programma

Er zal zowel theoretische toelichting zijn, demonstraties van praktijkvoorbeelden, tentoonstelling van materiaal, bedrijven uit de sector… Je kan bijpraten met collega dierhouders bij een hapje en een drankje. Kortom, voor elk wat wils!

  • Wolfproof afsluiten: hoe doe je dat ? (WFT)
  • Wat te doen bij schade? (ANB)
  • Subsidiering bij particuliere veehouders (ANB)
  • Subsidiering bij professionele veehouders (L&V)
  • Demonstratie professioneel afsluitingen plaatsen
  • Wandeling met de herder
  • En nog veel meer…

Wanneer en waar?

Datum: zaterdag 29 oktober 2022, van 10.00 u tot 16.00 u

Locatie: Hoeve Sonnisheide, Ossevenstraat 6, 3530 Helchteren

Hoe deelnemen?

Deelname is gratis.

Om een idee te hebben van het aantal deelnemers vragen de organisatoren om je in te schrijven door een mailtje te sturen naar info@vsh.be.

   

Lees meer:

Nieuwsbrief 6 van het demonstratieproject “De Wolf: Wees op je hoede! Een kudde wolfproof beheren.”