078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Deze besmetting komt niet als een verrassing. De hoge aantallen besmette wilde vogels, die in de afgelopen maanden zijn aangetroffen, geven duidelijk aan dat er nog steeds veel virus in de natuur circuleert. Het risico op besmetting voor gehouden pluimvee en vogels blijft dus erg hoog, zowel voor professionele als particuliere houderijen. Het correct ophokken en/of afschermen van dieren en het correct toepassen van de voorzorgsmaatregelen en het toezicht zijn daarom nog steeds absoluut nodig. De ophokplicht in ons land geldt nog steeds, ook voor particulieren.

Ondertussen zijn er dit vogelgriepseizoen in totaal 77 besmette wilde vogels geteld, met als laatste besmettingslocaties: Oostakker, Gent en Drongen (Oost-Vlaanderen), in Blankenberge, Oostende en De Haan (West-Vlaanderen), en in Arendonk, Kontich en Oud-Turnhout (Antwerpen).

Ook in de rest van Europa blijft het virus verder razen. Op de website van het Instituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie (IZSVe), het Europese referentielaboratorium voor aviaire influenza, krijg je een recent overzicht van de besmettingen in Europa.


Merk je een verhoogde sterfte op of een ander symptoom van ziekte, contacteer dan onmiddellijk je bedrijfsdierenarts.

Dierenartsen moeten op hun beurt onmiddellijk de LCE verwittigen in geval van verdenking.

Lees meer:

 

Bron: FAVV