078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Het aantal besmettingen met aviaire influenza (AI) bij wilde vogels blijft onrustwekkend hoog: in de eerst vijf weken van het jaar zijn er al meer dan 80 gevallen vastgesteld. Het risico op insleep van AI is dus nog steeds aanwezig! Blijf zeker de nodige voorzorgen nemen en respecteer de bioveiligheidsmaatregelen bij alle activiteiten op en rond de pluimveehouderij.

Verdere aanpassing van de zones

De eindscreening in de zone Tongeren is met gunstig resultaat afgerond. Deze bewakingszone is inmiddels opgeheven. Daar zijn enkel de landelijke maatregelen van kracht.

Vorige week is het zuidwestelijke deel van de beschermingszone Wervik omgezet in bewakingszone. In de nacht van 15 op 16 februari wordt het overige deel van de 3 km-zone Wervik omgezet in bewakingszone.

Deze week wordt de eindscreening uitgevoerd in het zuidwestelijke deel van de 10 km-zone Wervik. Bij gunstige resultaten, kan dit deel van de bewakingszone opgeheven worden in de nacht van 18 op 19 februari.

 

Merk je een verhoogde sterfte bij het pluimvee op, of een ander symptoom van ziekte, neem dan onmiddellijk contact op met je bedrijfsdierenarts. Dierenartsen moeten op hun beurt onmiddellijk de LCE verwittigen in geval van verdenking.

 

Lees meer:

 

Bron: FAVV