078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Een goede bioveiligheid is onmisbaar om de Belgische varkensbedrijven te beschermen tegen de insleep van Afrikaanse Varkenspest en andere ziekten, maar ook in de strijd tegen antibioticaresistentie. Daarom is vanaf 1 juni 2021 de verantwoordelijke van elk varkensbedrijf verplicht om de risico-enquête over de insleep van aangifteplichtige varkensziekten te laten uitvoeren door zijn bedrijfsdierenarts en een daaraan gekoppeld actieplan op te stellen binnen de 30 dagen na het invullen van deze enquête. Elk bedrijf heeft tijd tot 1 oktober 2021 om de enquête een eerste maal in te vullen. Vervolgens moeten ze dit elk jaar herhalen met een minimum van 10 maanden en een maximum van 14 maanden tussen 2 opeenvolgende enquêtes. Meer informatie over deze regelgeving kan je terugvinden in de omzendbrief van het FAVV.

Dankzij FarmFit kan je deze risico-enquête en bijhorend actieplan op een eenvoudige en zeer efficiënte manier invullen.

Wat is FarmFit?

FarmFit is een applicatie ontwikkeld door DGZ en ARSIA die een vlotte bedrijfsmonitoring garandeert en ervoor zorgt dat je als dierenarts samen met de veehouder voor een nog gezonder en fitter bedrijf kan gaan.

Het FAVV vond in de FarmFit app de ideale tool om er de wettelijk verplichte risico-enquête aan te koppelen. Zo ontstond de module Bioveiligheidsaudit. Dankzij deze niet betalende-module kan jij als bedrijfsdierenarts de risico-enquête op een gebruiksvriendelijke, praktische en efficiënte manier uitvoeren én gelijktijdig een bijhorend actieplan opmaken. Eenmaal ingevuld hoef je enkel het bezoekrapport aan te maken en toestemming te geven om de gegevens te delen met FAVV. Vervolgens wordt de nodige info automatisch doorgestuurd.

Ook in je eigen bedrijfsbezoeken en -opvolging

Farmfit ondersteunt je

Naast de module Bioveiligheidsaudit biedt FarmFit ook heel wat voordelen voor jouw eigen bedrijfsmonitoring als individuele praktijk of groepspraktijk, zoals:

  • Snelle registratie: registreer tijdens je bedrijfsbezoeken snel en eenvoudig je waarnemingen.
  • Concrete afspraken: koppel onmiddellijk actiepunten aan je waarnemingen.
  • Eenvoudige opvolging: behoud op elk moment het overzicht over de afspraken die je samen met je veehouder gemaakt hebt, de uitvoering van deze afspraken en het effect ervan.
  • Efficiënte rapportering: bespaar tijd en creëer een bezoekrapport mét actieplan in 1 klik.
  • Succesvolle samenwerking: evolueer samen met je veehouder naar een gezonder en meer rendabel bedrijf dankzij een vlotte communicatie en interactie waarin FarmFit je ondersteunt.

Zo zorg je samen met je veehouder voor een continue bedrijfsmonitoring en een “fitte farm”. Bovendien kun je overal FarmFitten: op gsm, tablet of pc. Gemakkelijker kan het niet!

Wil je ook tijdens je eigen bedrijfsbezoeken en -opvolging gebruik maken van FarmFit en genieten van de vele voordelen die deze applicatie biedt, vraag dan meteen je FarmFit-account aan op www.FarmFit.be, de module Bioveiligheidsaudit is hierin inbegrepen. Bovendien kan je ervoor kiezen om aan een goedkoper tarief je persoonlijke account te koppelen aan je groepspraktijk en zo gemakkelijk info te delen met je collega’s.

Hoe vraag je een FarmFit account aan?

Surf naar de website www.FarmFit.be en kies ‘Registreren’. Daar vraag je je FarmFit account aan voor het gebruik van de volledige FarmFit-app (inclusief de module Bioveiligheidsaudit) of je Bioveiligheidsaudit account als je enkel die module wilt gebruiken. Na het volgen van de instructies kan je aan de slag.

Meer info

Alle info over FarmFit en de bioveiligheidsaudit gekoppeld aan FarmFit vind je terug op de website www.farmfit.be