078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

In augustus 2022 startte het project “On Practice Culture”, een grote veldstudie die de toepassing en de gevolgen van selectief behandelen op Vlaamse melkveebedrijven onderzocht. 12 dierenartsenpraktijken en 39 melkveehouders zetten zich sindsdien in om koeien met niet-ernstige klinische mastitis al dan niet te behandelen met antibiotica, volgens een vooraf bepaald protocol. DGZ werd partner in het “On practice”-project, om dierenartsen en veehouders te ondersteunen bij de praktische toepassing van selectieve behandeling van klinische mastitis.

Op 4 december 2023 brachten we samen met M-team UGent, ILVO en Hooibeekhoeve al een (Nederlandstalig) webinar waarin we een overzicht brachten van deze nieuwe, vooruitstrevende behandelmethodes en de ervaringen van de deelnemers. Heb je deze gemist, dan kan je je nu inschrijven voor de Engelstalige versie waarbij volgende sprekers aan het woord komen:

  • Inleiding en selectief droogzetten. Dr. Zyncke Lipkens, MCC-Vlaanderen
  • Selectief behandelen van niet-ernstige klinische mastitis. Drs. Lien Creytens, M-team UGent

    

Wanneer en inschrijven

Datum: donderdag 18 januari 2024
Uur: van 12.30 tot 13.30 uur

Deelname is gratis, inschrijven doe je via de knop hieronder.

De opnames van beide webinars zullen we achteraf delen via onze nieuwsbrief.

Resilience for Dairy (R4D) heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 101000770.