078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Nieuwe reeks workshops mestonderzoek bij kleine herkauwers

Door de vele vragen die we kregen na de succesvolle workshops mestonderzoek van vorig jaar, organiseert DGZ in 2023 een nieuwe reeks. In deze interactieve workshops kom je meer te weten over de belangrijkste wormsoorten bij schapen en geiten, hoe je wormbesmettingen kan herkennen en wat een verantwoorde aanpak is van de wormproblematiek. Maar vooral: je leert om zélf mest te onderzoeken onder de microscoop om de aanwezigheid van wormeitjes na te gaan! Er zijn nog enkele plaatsjes vrij, snel inschrijven is de boodschap!

Agriflanders 2023: de gelukkige winnaars!

We gloeien nog altijd na van de fijne ontmoetingen die we hadden tijdens Agriflanders. Heel wat van onze rundveehouder-klanten dropten het bonnetje voor een jaarabonnement op DGZ Rund in onze urne. En we waren getuige van ongelooflijk veel darts-talent bij de Vlaamse veehouders en hun dierenartsen. De beste spelers maakten kans op een DGZ-MCC-Vivee waardebon. Wie zijn de gelukkige winnaars?

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Dankzij jou was onze stand op Agriflanders een voltreffer. Bedankt daarvoor!

Vier dagen lang mochten we honderden klanten ontmoeten op onze DGZ-MCC-Vivee stand tijdens Agriflanders 2023. We hadden vele fijne babbels, onder andere bij de spelletjes aan onze dartswand, waar een aantal puike scores bij mekaar gegooid werden! Onze nieuwe app DGZ Rund mocht op heel wat bijval rekenen. Wij zijn ook blij met de vele vragen die we kregen, die ons inspireren om voor jou nog een betere, kwaliteitsvolle en oplossingsgerichte partner te zijn. Bedankt daarvoor! We kijken alvast uit naar een volgende gelegenheid om jou te ontmoeten.

Welkom op de DGZ-MCC-Vivee stand tijdens Agriflanders (12-15 januari 2023)

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2023 ben je van harte welkom op onze stand op Agriflanders in Gent. Een ideale gelegenheid om langs te komen met alle vragen die je hebt over diergezondheid en/of de identificatie van je dieren, over IKM, melkonderzoek of andere laboanalyses. Of gewoon voor een fijne babbel terwijl je geniet van een kopje koffie of een ander drankje. Plaats van afspraak: stand 7521 in hal 7.

Beste wensen voor een succesvol en gezond 2023!

Bedankt om het voorbije jaar op DGZ te vertrouwen voor de gezondheid van je dieren en je bedrijf. De bestuursleden, directie en medewerkers van DGZ, MCC en Vivee wensen jou en je familie fijne feestdagen. Wij staan die hele periode voor je klaar!

Schapen zijn gevoelig voor kopervergiftiging

Koper is een essentieel sporenelement dat nodig is voor verschillende fysiologische processen. Zo heeft een schaap koper nodig voor de vorming van rode bloedcellen en speelt het een rol bij de wolgroei en botontwikkeling. Een te grote koperopname kan echter leiden tot vergiftiging. Alle diersoorten zijn hier gevoelig voor, maar vooral schapen omwille van hun specifiek kopermetabolisme. Kun je een vergiftiging voorkomen?

1 tot 7 van de 69 resultaten