Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Wij zoeken nieuwe collega's!

Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.

DGZ staat de hele zomer voor je klaar

DGZ sluit niet tijdens de zomermaanden, met uitzondering van de nationale feestdag op donderdag 21 juli 2022. Je kunt dus, buiten deze ene feestdag, elke werkdag van juli en augustus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.

DGZ-monitoring van de herkauwersgezondheid in 2021: wat zijn de belangrijkste vaststellingen?

DGZ monitort continu de gezondheidssituatie van de veestapel in Vlaanderen. Dit met financiële steun van het FAVV. Jaarlijks worden de analyses die DGZ in dit verband uitvoert en de resultaten hiervan gebundeld. Zo wordt de gezondheidssituatie op het vlak van bestaande, opduikende en opnieuw opduikende besmettelijke ziekten van het afgelopen kalenderjaar geschetst. Tegelijk wordt de evolutie ten opzichte van de voorgaande jaren bekeken. Wat zijn de belangrijkste vaststellingen voor wat betreft de herkauwersgezondheid in 2021?

Hoe verhoog je het comfort van je kleine herkauwers bij hoge temperaturen?

Op warme dagen kunnen dieren het lastig krijgen om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Jouw kleine herkauwers beschermen tijdens aanhoudend hoge temperaturen komt zowel het welzijn van de dieren als de productieresultaten ten goede. Daarom geven we graag wat tips om hen tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen.

Kop van een wollig schaap

Sanitel niet beschikbaar tijdens weekend van 11-12 juni 2022

Om de Sanitel-databank te kunnen aanpassen naar de nieuwe wetgeving identificatie en registratie die van start gaat op 13 juni, zal Sanitel niet beschikbaar zijn op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni. Dit betekent dat je tijdens dat weekend geen meldingen kan registreren: noch via Veeportaal, noch via het telefonisch meldingssysteem (VRS) of de managementpakketten.

Demonstratieproject Ziekten van A(bortus) tot Z(woegerziekte): lentevirussen herkennen en vermijden

In de meest recente nieuwsbrief van het demonstratieproject Ziekten van A(bortus) tot Z(woegerziekte) brengt DGZ dierenarts Eva Van Mael een artikel over Lentivirussen. Zwoegerziekte en CAE worden veroorzaakt door virussen die behoren tot de groep van Lentivirussen en tot de familie van Retrovirussen. Waar men vroeger dacht dat CAE enkel bij geiten voorkwam en zwoegerziekte enkel bij schapen, weten we nu dat beide virussen bij beide diersoorten kunnen voorkomen én dat ze mekaar kunnen besmetten. Waar moet je op letten en wat kan je preventief doen om besmettingen te vermijden?

Uitnodiging studiedag hertenhouderij met bedrijfsbezoek 19 juni

ABEC VZW vereniging voor fokkers van hertachtigen, het Departement Landbouw en Visserij en het Praktijkcentrum Kleine Herkauwers organiseren op zondag 19 juni 2022 een studiedag hertenhouderij in Hamme gekoppeld aan een bedrijfsbezoek.

1 tot 7 van de 66 resultaten