Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Directiewijziging DGZ–MCC–VIVEE

Na 12 jaar bij DGZ-Vlaanderen en de laatste 3 jaar bij MCC-Vlaanderen en VIVEE de directierol te hebben vervuld, gaat Denis Volckaert begin april met pensioen. Hij zal in die drievoudige rol worden opgevolgd door Benedikt Sas, die momenteel professor is aan de faculteit biowetenschappen van UGent en tevens Manager van het expertisecentrum Food2Know.

Nieuwe casussen op de blog ‘Gezonde Dieren’ voor dierenartsen

De voorbije weken onderwierpen onze diagnostici opnieuw honderden landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren aan een grondig pathologisch onderzoek. Op onze blog Gezonde Dieren vind je enkele opmerkelijke vaststellingen.

Neem deel aan onderzoek over gebruik van ontwormingsproducten

Recent startten DGZ en ARSIA met het project “Evaluatie van de resistentie van maagdarmnematoden tegen de reguliere antiparasitaire moleculen die courant gebruikt worden op schapen- en geitenbedrijven”. In het kader van dit project nodigen we alle schapen- en geitenhouders vriendelijk uit om deel te nemen aan een enquête die het huidige gebruik van ontwormingsproducten bevraagt.

Aangepaste werking DGZ naar aanleiding van Paasmaandag 5 april 2021

Op Paasmaandag 5 april 2021 zijn het loket, de helpdesk en het laboratorium van DGZ gesloten. Daardoor wordt onze werking enigszins aangepast. We zetten alvast even op een rij waar je best rekening mee houdt.

Oproep kandidatuurstelling algemene vergadering DGZ

De Raad van Bestuur van DGZ doet een oproep naar veehouders om zich kandidaat te stellen voor drie open mandaten in de algemene vergadering. Voor DGZ zijn actieve veehouders die zich willen engageren om mee te denken en te participeren in de werking van de organisatie belangrijk. Heb jij een landbouwactiviteit in hoofdberoep, ben je niet ouder dan 67 en herken jij je in het profiel van de actieve, geëngageerde veehouder? Dan ben jij misschien dé geknipte kandidaat voor een van de open mandaten. De verkiezing zal plaatsvinden op de statutaire algemene vergadering van woensdag 26 mei 2021.

DGZ Online niet beschikbaar van zaterdagmiddag 27/2 tot zondagmiddag 28/2

DGZ voert onderhoudswerken uit aan de ICT-infrastructuur waardoor DGZ Online niet beschikbaar is van zaterdagmiddag 27 februari tot zondagmiddag 28 februari.

Veescoop geeft inzicht in dierengezondheid

Veescoop geeft een kort overzicht van mogelijke dreigingen, opvallende bevindingen en trends in de programma’s en ziekten bij herkauwers, varkens en pluimvee van de laatste 6 maanden van 2020.

1 tot 7 van de 25 resultaten