Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Wees waakzaam voor eikelintoxicatie!

Door de afgelopen droge zomer zijn al heel wat onrijpe eikels van de bomen gevallen en door wind en storm kunnen er grote hoeveelheden eikels in de weide terecht komen. Runderen gaan, zeker bij beperkt aanbod aan gras of andere voedermiddelen, ook eikels eten. Eikels zijn echter giftig voor runderen en ook voor kleine herkauwers en paarden. Waakzaamheid in deze periode is aan te raden.

Werk eenvoudig en efficiënt samen in een groepspraktijk met FarmFit

Werk jij samen met collega’s in een groepspraktijk en willen jullie gegevens van de bedrijven die jullie begeleiden op een eenvoudige en efficiënte manier kunnen delen en aanpassen? Dat kan perfect met de FarmFit applicatie. Wanneer je in FarmFit deel uitmaakt van een groepspraktijk-account geniet je bovendien van een voordeliger abonnementstarief. Ontdek alle voordelen.

Hoe verhoog je het comfort van je dieren bij hoge temperaturen?

Hitte is nefast voor zowel het welzijn als de productieresultaten van je dieren. Daarom herhalen we graag enkele tips om jouw dieren tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen en hopelijk hittestress te vermijden.

Veescoop geeft inzicht in dierengezondheid

Hoe is het gesteld met de gezondheid van herkauwers, varkens en pluimvee in Vlaanderen? Wat kwam er de eerste 6 maanden van 2022 binnen in de autopsiezaal van DGZ? Wat is de recente evolutie van ziekten bij het Vlaamse vee? Veescoop biedt antwoord op deze vragen met een kort overzicht van mogelijke dreigingen, opvallende bevindingen en trends in de programma’s en ziekten bij herkauwers, varkens en pluimvee.

Hoe kun je wachttijd bij telefonische oproepen naar de helpdesk vermijden?

Sinds 13 juni 2022 is het nieuwe KB Identificatie en registratie, dat vooral op de rundveesector een impact heeft, gestart. Onze helpdesk krijgt hier heel wat vragen over waardoor de wachttijden om iemand van ons telefoonteam te spreken langer zijn dan normaal. Weet dat je ons ook via mail kunt bereiken en dat er heel wat info op onze website te vinden is. Op deze manier kun je wachttijden vermijden. Ben je rundveehouder en heb je vragen naar aanleiding van het nieuw KB? Bekijk dan zeker de filmpjes met antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wij zoeken nieuwe collega's!

Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.

DGZ-monitoring van de herkauwersgezondheid in 2021: wat zijn de belangrijkste vaststellingen?

DGZ monitort continu de gezondheidssituatie van de veestapel in Vlaanderen. Dit met financiële steun van het FAVV. Jaarlijks worden de analyses die DGZ in dit verband uitvoert en de resultaten hiervan gebundeld. Zo wordt de gezondheidssituatie op het vlak van bestaande, opduikende en opnieuw opduikende besmettelijke ziekten van het afgelopen kalenderjaar geschetst. Tegelijk wordt de evolutie ten opzichte van de voorgaande jaren bekeken. Wat zijn de belangrijkste vaststellingen voor wat betreft de herkauwersgezondheid in 2021?

1 tot 7 van de 60 resultaten