078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

AMCRA kondigt wijzigingen antibioticaregistratie bij rundvee aan

De registratie van voorgeschreven, verschafte of toegediende antibiotica bij rundvee is in 2022 in een stroomversnelling gekomen. De registratie voor vleesvee is reeds sinds 1 april 2022 van toepassing via het Belbeef lastenboek. In een recente communicatie laat AMCRA weten dat de registratie bij alle rundvee ook wettelijk verplicht zal zijn, wellicht in de loop van 2023.

Einddatum winterscreening komt eraan

Het einde van de bemonsteringsperiode van de huidige winterscreening komt in zicht. Lever alle bloedmonsters ten laatste op dinsdag 28 februari 2023 af, rekening houdend met de details voor de verschillende luiken. We zetten ze even op een rij.

Agriflanders 2023: de gelukkige winnaars!

We gloeien nog altijd na van de fijne ontmoetingen die we hadden tijdens Agriflanders. Heel wat van onze rundveehouder-klanten dropten het bonnetje voor een jaarabonnement op DGZ Rund in onze urne. En we waren getuige van ongelooflijk veel darts-talent bij de Vlaamse veehouders en hun dierenartsen. De beste spelers maakten kans op een DGZ-MCC-Vivee waardebon. Wie zijn de gelukkige winnaars?

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

DGZ biedt antwoord op veel gestelde rundveevragen

Tijdens Agriflanders mochten we heel wat rundveehouders verwelkomen op onze stand. Van de vragen die we daar kregen, hebben we een top 3 opgesteld. We delen graag de antwoorden.

Een positief resultaat in je paratuberculosescreening? Vat de koe bij de horens!

Het huidige paratuberculosewerkjaar is alweer halverwege. Nog tot en met 30 april kan je bloed- of melkmonsters binnenbrengen in een van de erkende laboratoria. Liet jij al een screening uitvoeren en testten er runderen positief? Zorg dan voor een goede opvolging om meer problemen in de toekomst te vermijden.

Besnoitiose in Vlaanderen: rundveesector werkt aan wettelijk kader

Sinds 2019 onderzoekt Veepeiler elk rund dat wordt geïmporteerd uit een land met gekend risico voor besnoitiose (Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Zwitserland) op antistoffen voor deze ziekte. Tot nu importeerden 26 Vlaamse beslagen minstens één besmet rund. Vanaf februari 2023 stopt Veepeiler met het bekostigen van deze onderzoeken naar besnoitiose. Omdat dieren bevestigd met besnoitiose een ernstig risico vormen voor de Belgische rundveesector, werkt de sector volop aan een wettelijk kader waarbij aan deze dieren beperkingen zullen worden opgelegd.

1 tot 7 van de 167 resultaten