Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Uitnodiging vleesveecongres op vrijdag 1 juli 2022

Het Departement Landbouw en Visserij organiseert een studiedag voor professionele vleesveehouders waarbij er gefocust wordt op voerefficiëntie, redabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee. Deze studiedag wordt gekoppeld aan een bedrijfsbezoek en gaat door op vrijdag 1 juli in Glabbeek.

Wij zoeken nieuwe collega's!

Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.

DGZ staat de hele zomer voor je klaar

DGZ sluit niet tijdens de zomermaanden, met uitzondering van de nationale feestdag op donderdag 21 juli 2022. Je kunt dus, buiten deze ene feestdag, elke werkdag van juli en augustus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.

DGZ-monitoring van de herkauwersgezondheid in 2021: wat zijn de belangrijkste vaststellingen?

DGZ monitort continu de gezondheidssituatie van de veestapel in Vlaanderen. Dit met financiële steun van het FAVV. Jaarlijks worden de analyses die DGZ in dit verband uitvoert en de resultaten hiervan gebundeld. Zo wordt de gezondheidssituatie op het vlak van bestaande, opduikende en opnieuw opduikende besmettelijke ziekten van het afgelopen kalenderjaar geschetst. Tegelijk wordt de evolutie ten opzichte van de voorgaande jaren bekeken. Wat zijn de belangrijkste vaststellingen voor wat betreft de herkauwersgezondheid in 2021?

Hoe verhoog je het comfort van je rundvee bij hoge temperaturen?

Op warme dagen kunnen dieren het lastig krijgen om hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Hitte is dan ook nefast voor zowel het welzijn als de productieresultaten van dieren. Daarom geven we graag wat tips om jouw dieren tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen en hopelijk hittestress te vermijden.

Evolutie antibioticaresistentie in de periode 2018-2021

Zowel in de diergeneeskunde als in de humane geneeskunde vormt de toegenomen antibioticaresistentie een groot probleem. Ook bij dieren leidt die resistentie er vooral toe dat therapieën niet meer werken, met als gevolg verhoogde kosten door bv. verlies van dieren, verminderde productiviteit, enz. DGZ Labo publiceert een overzicht van de gevoeligheidsbepalingen voor de periode 2018-2021.

Uitnodiging demonstratienamiddag: Pneumonie en buisventilatie bij vleesveekalveren

Het Europees project BovINE en het VLAIO-project PneumoNEE organiseren op woensdag 22 juni 2022 samen een demo rond longgezondheid en buisventilatie bij vleesveekalveren. Langs een vijftal korte stations krijg je op interactieve wijze achtergrondinformatie met vooral aandacht voor de aanpak in de praktijk. Een live demonstratie van de snelscan longecho techniek toont hoe deze echt in elkaar zit en er wordt uitvoerig ingegaan op de financiële gevolgen van kalverpneumonie.

1 tot 7 van de 157 resultaten