Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Gewijzigde verkeerssituatie in Torhout: hoe geraak ik bij DGZ?

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

 

  • Een basisautopsie bestaat uit een autopsie met een beschrijving van de macro- en microscopische letsels; dit pakket wordt standaard uitgevoerd wanneer een kadaver wordt binnengebracht. Een basisautopsie kan uitgebreid worden met aanvullende laboratoriumanalyses en/of onderzoekspakketten.

  • Een full protocol autopsie bestaat uit een autopsie en alle DGZ-onderzoeken die nodig zijn in functie van de diagnose, waaronder histologie, bacteriologie, antibiogrammen en PCR-testen.

  • Daarnaast zijn er onderzoekspakketten, die apart uitgewerkt zijn voor rund en varken. Deze pakketten kunnen ook toegepast worden op afzonderlijk ingestuurde organen.

  • Autopsie in het kader van een verzekeringsdossier valt buiten de gesubsidieerde werking. Hiervoor wordt een extra verwerkingskost per dossier aangerekend (de prijs vind je in de tarievenlijst, via de link onderaan deze pagina).

Het kan gebeuren dat de DGZ-dierenarts oordeelt dat er om tot een sluitende diagnose te komen bijkomende onderzoeken nodig zijn die niet zijn inbegrepen in de pakketprijs. Is dat het geval, dan zal de DGZ-dierenarts altijd contact opnemen met de aanvragende dierenarts om dit te bespreken, alvorens over te gaan tot het bijkomende onderzoek.