078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Vanaf dinsdag 1 november 2023 bedraagt de tussenkomst per antistof ELISA-onderzoek niet langer 0,60 euro maar 0,50 euro (telkens inclusief BTW).

Veehouders hechten veel belang aan de paratuberculosevrije status van hun bedrijf: meer dan 90% van de Vlaamse melkveehouders neemt deel aan het paratuberculoseprogramma. Dankzij hun inzet zijn de dieren niet alleen gezonder maar ook productiever. Een grote meerwaarde dus voor het Vlaamse melkveebedrijf.

De tussenkomst van de FOD Volksgezondheid geldt voor “Bedrijven met opvolgingsniveau A” , “Bedrijven met opvolgingsniveau B” en “Zwaar besmette bedrijven met opvolging van DGZ”. Zoals gezegd wordt het bedrag voor de antistof-ELISA-onderzoeken op serum en melk aangepast vanaf 1 november 2023, de tussenkomst voor PCR-onderzoeken op mest (€ 20 incl. BTW voor alle positieve serologische resultaten op A-bedrijven) blijft ongewijzigd.

Door de bemonsteringslijst te gebruiken die DGZ stuurt met de nummers van de dieren die moeten opgevolgd worden, zorg je er als dierenarts voor dat het labo een correct motief kan vermelden in het dossier en dat de tussenkomst - indien van toepassing - correct kan toegekend worden.