Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Om veehouders zo maximaal mogelijk te ondersteunen, bezorgt DGZ per kwartaal de overzichtslijsten met ontbrekende of laattijdige meldingen en paspoorten Rendac. Daarnaast blijft een jaarlijkse registercontrole door de veehouder zelf aangewezen. Is er bijvoorbeeld een dier vertrokken met een foutief paspoort? Of is er een identificatiedocument zoek geraakt? Door jaarlijks een registercontrole uit te voeren, kom je dit soort zaken te weten en kun je ze rechtzetten.

Hoe een registercontrole uitvoeren?

Voor de identificatie en registratie van runderen zijn er drie zaken die op elk moment overeen moeten stemmen:

  • de aanwezige runderen op het bedrijf,
  • de identificatiedocumenten
  • en het register.

Een actueel register kun je  steeds zelf via Veeportaal opvragen. Samen met dit register stem je alle aanwezige identificatiedocumenten en dieren met elkaar af. De registercontrole is ook het ideale moment om na te gaan of er oormerken ontbreken en deze indien nodig te bestellen.

Rundveehouders die vorig jaar deelnamen aan de jaarlijks georganiseerde registercontrole op papier en aangegeven hebben dat ze nog een papieren register wensen, zullen dit in de loop van januari ontvangen, samen met de richtlijnen om een registercontrole uit te voeren.

Ondersteuning bij de registercontrole

Wil je graag ondersteuning bij de registercontrole? Dan kun je steeds beroep doen op de helpdesk van DGZ. Onze medewerkers kunnen jou begeleiden om jouw register via Veeportaal op te vragen, of je helpen om een vastgestelde vergissing op te lossen.

Je kunt onze helpdesk elke werkdag bereiken op 078 05 05 23 van 8u30 tot 17u00 of via helpdesk@dgz.be.