078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

DGZ helpt je graag om je register in orde te houden. Daarom sturen we je elk kwartaal een lijst met meldingen die ontbreken of te laat zijn. Zo kun je die snel aanvullen of corrigeren. Maar het is ook ten zeerste aangewezen om zelf je register controleren, minstens één keer per jaar. Zo kun je zeker zijn dat je register overeenkomt met de runderen op je bedrijf.

Hoe voer je een registercontrole uit?

Het is heel eenvoudig. Je vergelijkt de oormerknummers van je runderen met die in je register. Want voor een correcte identificatie en registratie moeten die twee (oormerknummers en register) altijd overeenkomen. Je kijkt ook of de geboortekenmerken, zoals de kleur van het haarkleed, juist zijn.

Je kunt je actueel register makkelijk opvragen via Veeportaal. Daar kun je ook zien of er oormerken ontbreken en die bestellen als dat nodig is.

Heb je liever een papieren register? Dat kan ook. Als je vorig jaar meedeed aan de registercontrole op papier en je hebt aangegeven dat je nog een papieren register wilt, dan krijg je dat in januari in je brievenbus, samen met de instructies voor de registercontrole.

Heb je hulp nodig bij de registercontrole?

Geen probleem. Je kunt altijd rekenen op de helpdesk van DGZ. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen met je register via Veeportaal, of om je te adviseren bij een vergissing die je hebt ontdekt.

Je kunt onze helpdesk elke werkdag bereiken op 078 05 05 23 van 8u30 tot 17u00 of via helpdesk@dgz.be.