Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Naar aanleiding van de nieuwe dierengezondheidswet van begin 2021 krijgt elk Belgisch rundveebeslag binnenkort een nieuw IBR-statuut toegekend. We spreken immers niet meer van I2-, I3- of I4-statuten, wel over ‘IBR-VRIJ’, ‘IBR-gE negatief’ en ‘IBR-besmet’. DGZ bezorgt veehouders van bedrijven wiens statuut wordt omgezet nog een persoonlijke communicatie, waarin je meer info krijgt over de definitie en inhoud van jouw nieuwe statuut.

Hou er rekening mee dat de omzetting naar de nieuwe statuten over meerdere weken zal lopen en dus niet voor ieder bedrijf op hetzelfde ogenblik gebeurt. DGZ doet er alles aan om deze overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Van zodra de omschakeling naar de nieuwe IBR-statuten afgerond is, bezorgt DGZ elke veehouder een overzicht. Ook de dierenartsen ontvangen iets later een overzicht van de IBR-statuten van al de bedrijven waar ze bedrijfsdierenarts van zijn.