078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Levering monsternamekits

De levering van de PathoSense-monsternamekits wordt opgenomen in de reguliere koerierwerking. Dit betekent dat vanaf 1 april 2024 geen extra kost van 15 euro meer in rekening wordt gebracht om een kit te laten leveren. Alle afgiftematerialen die je bestelt, inclusief de PathoSense monsternamekits, worden kosteloos geleverd.

Kostenstructuur

Nu zit de prijs van de kit nog vervat in het tarief van de analyse. Vanaf 1 april wordt de prijs van de kit gescheiden van de analysekosten, de kit wordt direct betaald bij bestelling via de bestelbon. De totale analysekost blijft dus ongewijzigd, er wordt enkel een voorafbetaling voor de kit ingevoerd.

Nieuwe kostenstructuur vanaf 1 april:

  • Kit: 11 euro (excl. BTW) bij bestelling
  • Analyse: 120,38 euro (excl. BTW; in plaats van de huidige analysekost inclusief kit van 131,38 euro)
  • Verwerkingskost: blijft ongewijzigd 9 euro (excl. BTW) per dossier
  • Monstername voor PathoSense (door DGZ autopsiedierenarts): blijft ongewijzigd 15 euro (excl. BTW)

Kit-update: enkel nog kleine swabs

Uit feedback van dierenartsen bleek dat de lange swab minder handig werkt voor monsteropzuivering bij sommige toepassingen waardoor deze niet altijd efficiënt werd gebruikt. Daarom verdeelt PathoSense vanaf nu nog één type PathoSense-kit met een swab op “normale” lengte. Dierenartsen die nog lange-type swabs hebben, kunnen deze gewoon verder opgebruiken.

Merk je dat de PathoSense-swab bij een bepaalde diersoort niet geschikt is voor een directe monstername, dan kan je ook een andere swab gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een fijne swab voor pluimvee of kleine huisdieren, of een lange swab voor diepe monstername in de neus van een rund of paard. Ook BAL- en TBS-monsters kunnen worden verzameld en vervolgens worden gezuiverd met de PathoSense-swab.

Verder op onze website vind je meer info en instructiefilmpjes voor verschillende monstertypes.

   

Nog niet vertrouwd met PathoSense of je wil meer info? Lees dan zeker ook dit artikel.