078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

DGZ staat voor je klaar tijdens de eindejaarsperiode

DGZ sluit niet tijdens de kerstvakantie, met uitzondering van Kerstdag op maandag 25 december 2023 en Nieuwjaar op maandag 1 januari 2024. Rond deze twee dagen wordt onze werking enigszins aangepast, maar elke andere werkdag van de eindejaarsperiode kun je dus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst. We zetten even op een rij waar je best rekening mee houdt naar aanleiding van deze feestdagen.

Vogelgriepbesmetting met hoogpathogene variant bevestigd in Diksmuide

Voor het eerst sinds februari is er een besmetting met het hoogpathogene H5-virus vastgesteld in ons land. Hierdoor verliest België zijn ziektevrije status op internationaal niveau. Het betrokken bedrijf is een vermeerderingsbedrijf in Diksmuide (provincie West-Vlaanderen). Alle maatregelen om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, worden genomen. Wees waakzaam en blijf bioveilig werken om verdere verspreiding tegen te gaan.

Webinar voor pluimveedierenartsen: FarmFit en de digitale risico-enquête voor pluimveebedrijven: videolink

Vanaf 1 december 2023 is de digitale risico-enquête voor pluimvee beschikbaar op het FarmFit platform. Om pluimveedierenartsen wegwijs te maken in deze nieuwe digitale enquête via FarmFit, organiseerden we een webinar. Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens bekijken? Dan kan dat vanaf nu, want de videolink staat online.

Digitale risico-enquête voor pluimveebedrijven beschikbaar op FarmFit

Vanaf 1 december 2023 is de digitale risico-enquête voor pluimveebedrijven beschikbaar op het FarmFit platform. Vanaf nu kan je dus contact opnemen met je bedrijfsdierenarts om de enquête op jouw bedrijf in te plannen.

Rechtsbijstand: broodnodig voor landbouwers?

Als landbouwer kun je steeds vaker te maken krijgen met professionele geschillen. De kosten om een conflict op te lossen kunnen echter hoog oplopen. Jezelf en je bedrijf goed beschermen tegen zulke kosten is dus belangrijk. Wist je dat een goede rechtsbijstandverzekering je hierbij kan helpen?

Til je bioveiligheid naar een hoger niveau met digitale risico-enquête voor pluimveebedrijven

Een goede bioveiligheid is onmisbaar voor pluimveebedrijven om zich te beschermen tegen de insleep van aviaire influenza en andere ziekten. Ook in de strijd tegen antibioticaresistentie speelt bioveiligheid een cruciale rol. De beste manier om de bioveiligheid op je bedrijf nog te verbeteren, begint met een grondige analyse van de risico’s. Vanaf 1 december gebeurt dit met de nieuwe digitale risico-enquête voor pluimveebedrijven, beschikbaar via FarmFit. Om pluimveedierenartsen op weg te helpen, organiseert DGZ op 30 november een webinar over deze nieuwe digitale enquête.

Gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie: DGZ strijdt mee!

De internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica (18-24 november) staat dit jaar in het teken van gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie, geheel volgens het “one health” concept. Want resistentie vormt een bedreiging voor mensen, dieren, planten en het milieu. Daarom is het des te belangrijker om sector-overschrijdend samen te werken zodat we de doeltreffendheid van deze toch wel belangrijke geneesmiddelen kunnen behouden. Met talloze acties gaat DGZ deze strijd mee aan binnen de veehouderij.

1 tot 7 van de 148 resultaten