078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Vogelgriep update: Besmetting in Zonnebeke met laagpathogeen H5N1-virus

Vogelgriep met een laagpathogene H5N1-virusvariant werd vastgesteld op een commercieel bedrijf in het West-Vlaamse Zonnebeke, zo meldt het FAVV. Deze nieuwe haard ligt in de zone Wervik, waar eerder deze en vorige week al uitbraken waren. Alle maatregelen werden genomen om te vermijden dat dit virus zich zou omvormen naar een hoogpathogene variant, ook om verdere verspreiding binnen de sector tegen te gaan.

Agriflanders 2023: de gelukkige winnaars!

We gloeien nog altijd na van de fijne ontmoetingen die we hadden tijdens Agriflanders. Heel wat van onze rundveehouder-klanten dropten het bonnetje voor een jaarabonnement op DGZ Rund in onze urne. En we waren getuige van ongelooflijk veel darts-talent bij de Vlaamse veehouders en hun dierenartsen. De beste spelers maakten kans op een DGZ-MCC-Vivee waardebon. Wie zijn de gelukkige winnaars?

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Vogelgriep update: Nieuwe besmetting met hoogpathogene vogelgriep in Wervik

In het West-Vlaamse Wervik werd vandaag, woensdag 25 januari, een tweede besmetting met een hoogpathogeen H5N1-virus vastgesteld. Het FAVV meldt dat het een commercieel pluimveebedrijf betreft dat gelegen is in de bewakingszone Wervik, op ongeveer 4,5 kilometer van de haard die daar vorige week werd vastgesteld. Het kan gaan om een nieuwe introductie, maar ook spill-over van de vorige haard is een mogelijkheid. Verdere analyses zullen hierover uitsluitsel moeten geven. Alle maatregelen om verdere uitbreiding van de besmetting te voorkomen, worden genomen.

Vogelgriep update: besmetting met hoogpathogeen influenzavirus bevestigd in Wervik

Vandaag, vrijdag 20 januari 2023, bevestigt het FAVV een nieuwe besmetting met een hoogpathogeen H5-virus op een commercieel pluimveebedrijf in Wervik, pal op de grens van West-Vlaanderen met Henegouwen. Ondertussen worden alle maatregelen genomen om verdere uitbreiding van de besmetting te voorkomen. Gezien de aanhoudende infectiedruk vanuit wilde vogels, blijft een goede bioveiligheid topprioriteit op onze pluimveebedrijven.

Dankzij jou was onze stand op Agriflanders een voltreffer. Bedankt daarvoor!

Vier dagen lang mochten we honderden klanten ontmoeten op onze DGZ-MCC-Vivee stand tijdens Agriflanders 2023. We hadden vele fijne babbels, onder andere bij de spelletjes aan onze dartswand, waar een aantal puike scores bij mekaar gegooid werden! Onze nieuwe app DGZ Rund mocht op heel wat bijval rekenen. Wij zijn ook blij met de vele vragen die we kregen, die ons inspireren om voor jou nog een betere, kwaliteitsvolle en oplossingsgerichte partner te zijn. Bedankt daarvoor! We kijken alvast uit naar een volgende gelegenheid om jou te ontmoeten.

Vogelgriep update: besmetting met hoogpathogeen influenzavirus bevestigd in Tongeren

Het FAVV meldt vandaag, donderdag 12 januari 2023, dat er een besmetting met het hoogpathogene H5N1-virus werd vastgesteld op een commerciĆ«le pluimveehouderij in het Limburgse Tongeren. Het epidemiologisch onderzoek zal moeten helpen bepalen hoe het virus werd geĆÆntroduceerd. Alle maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen, worden genomen.

1 tot 7 van de 133 resultaten