078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Hoe verhoog je het comfort van je dieren bij hoge temperaturen?

Ook al hebben we geen tropische zomer, toch kunnen warmere dagen ervoor zorgen dat je dieren last hebben. Daarom geven we graag enkele tips om jouw dieren tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen en hopelijk hittestress te vermijden.

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

DGZ staat de hele zomer voor je klaar

Wil je tijdens de komende zomer gebruik maken van de diensten van DGZ? Dat kan, want DGZ blijft de hele zomer open, behalve op O.L.V. Hemelvaart (donderdag 15 augustus 2024). Op deze dag is er een aangepaste werking, die we uitleggen in dit bericht. Op alle andere werkdagen in juli en augustus kun je gewoon terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.

Hoe verhoog je het comfort van je pluimvee bij hoge temperaturen?

Jouw pluimvee beschermen tijdens aanhoudend warme dagen komt zowel het welzijn van de dieren als de productieresultaten ten goede. Maatregelen zoals optimaliseren van het stalklimaat kunnen helpen om de negatieve gevolgen van hittestress te beperken.

Dit zijn de Salmonella-resultaten pluimvee voor 2023

Elk jaar publiceert DGZ de resultaten van de Salmonella-analyses en een overzicht van de Salmonella-serotypes bij Belgische pluimveetomen. In 2023 voldeed België aan de vooropgestelde Europese doelstellingen voor Salmonella bij fokpluimvee, vleeskippen en vleeskalkoenen. Dit was niet het geval bij leghennen waar de prevalentie van de te bestrijden serotypes hoger lag dan de doelstellingen. Afgelopen jaar was Salmonella Paratyphi B var. Java het meest voorkomende type bij vleeskippen, bij leghennen bleef Salmonella Enteritidis het belangrijkste serotype. Bij geen enkele toom kalkoenen werd Salmonella gedetecteerd bij de uitgangscontrole. In dit nieuwsitem gaan we dieper in op de resultaten.

Samenwerken voor bioveiligheid: hoe kunnen we elkaar helpen?

Als veehouder kun je actief bijdragen aan het voorkomen van ziekte-insleep en ziekteverspreiding, bijvoorbeeld in het kader van erfbetreders. Een van die erfbetreders is de kadaverophaler van DGZ. Enkele eenvoudige maatregelen kunnen een wereld van verschil maken om een ophaling op een veilige manier te laten verlopen voor de gezondheid van jouw dieren en die van anderen. Ontdek ze in dit bericht.

Las je de nieuwste casussen op onze ‘Gezonde Dieren’ blog al?

De voorbije weken onderwierpen onze diagnostici opnieuw honderden landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren aan een grondig pathologisch onderzoek. Op onze blog Gezonde Dieren vind je enkele opmerkelijke vaststellingen. Las jij de nieuwste casussen al?

1 tot 7 van de 175 resultaten