Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Update vogelgriepvirus H5: gunstige evolutie maakt gefaseerde versoepeling mogelijk: ophokplicht bij particulieren opgeheven vanaf 6 april

Alhoewel het vogelgriepvirus mogelijk nog steeds in België circuleert, stelt het FAVV momenteel een gunstige evolutie van de sanitaire toestand in ons land vast. Dat maakt dat minister van landbouw Clarinval een plan heeft goedgekeurd om de maatregelen stap voor stap te versoepelen, op voorwaarde dat de situatie in de juiste richting blijft evolueren. De eerste stap is dat het voor particulieren vanaf dinsdag 6 april niet langer verplicht is om hun pluimvee en vogels op te hokken. Als de situatie gunstig blijft, kan in een volgende fase de ophokplicht bij professionele houders opgeheven worden. Dat kan ten vroegste op 20 april.

Directiewijziging DGZ–MCC–VIVEE

Na 12 jaar bij DGZ-Vlaanderen en de laatste 3 jaar bij MCC-Vlaanderen en VIVEE de directierol te hebben vervuld, gaat Denis Volckaert begin april met pensioen. Hij zal in die drievoudige rol worden opgevolgd door Benedikt Sas, die momenteel professor is aan de faculteit biowetenschappen van UGent en tevens Manager van het expertisecentrum Food2Know.

Nieuwe casussen op de blog ‘Gezonde Dieren’ voor dierenartsen

De voorbije weken onderwierpen onze diagnostici opnieuw honderden landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren aan een grondig pathologisch onderzoek. Op onze blog Gezonde Dieren vind je enkele opmerkelijke vaststellingen.

Aangepaste werking DGZ naar aanleiding van Paasmaandag 5 april 2021

Op Paasmaandag 5 april 2021 zijn het loket, de helpdesk en het laboratorium van DGZ gesloten. Daardoor wordt onze werking enigszins aangepast. We zetten alvast even op een rij waar je best rekening mee houdt.

Oproep kandidatuurstelling algemene vergadering DGZ

De Raad van Bestuur van DGZ doet een oproep naar veehouders om zich kandidaat te stellen voor drie open mandaten in de algemene vergadering. Voor DGZ zijn actieve veehouders die zich willen engageren om mee te denken en te participeren in de werking van de organisatie belangrijk. Heb jij een landbouwactiviteit in hoofdberoep, ben je niet ouder dan 67 en herken jij je in het profiel van de actieve, geëngageerde veehouder? Dan ben jij misschien dé geknipte kandidaat voor een van de open mandaten. De verkiezing zal plaatsvinden op de statutaire algemene vergadering van woensdag 26 mei 2021.

Aanpassingen Veeportaal bij registratie vervoer pluimvee

Recent zijn op vraag van de sector enkele aanpassingen in Veeportaal gebeurd voor de meldingen van verplaatsingen van pluimvee. DGZ geeft je graag mee wat er gewijzigd is.

Update vogelgriepvirus H5: Toezichtsgebied rond kalkoenenbedrijf in Deerlijk opgeheven

Het FAVV voerde vorige week een eindmonitoring uit op het kalkoenenbedrijf in Deerlijk, waar op 29 januari 2021 een hoogpathogene variant van het vogelgriepvirus H5 werd vastgesteld. Aangezien er geen nieuwe besmettingen werden ontdekt, werd het toezichtsgebied rond het bedrijf opgeheven. Maar blijf waakzaam, want de kans op verspreiding van het virus bestaat nog steeds!

1 tot 7 van de 43 resultaten