078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Uitnodiging infosessie Rust in je hoofd, werken aan mentale weerbaarheid voor varkenshouders

Met de lente in aantocht en prijzen die de goede kant op gaan, krijgen we weer hoop en is er plaats voor voorzichtig optimisme. Toch zijn er nog heel wat onzekerheden rond wetgeving, het stikstofakkoord, de hoge productiekosten… waardoor je je soms onzeker of machteloos kan voelen. Ook nu blijft het belangrijk om je mentale gezondheid niet uit het oog te verliezen. Tijdens de infoavond op donderdag 23 maart, willen we je enkele handvaten aanreiken waar je zelf mee aan de slag kan, en die je kunnen helpen om in deze moeilijke tijden meer rust in je hoofd te vinden.

Oproep kandidatuurstelling algemene vergadering DGZ

Het bestuursorgaan van DGZ doet een oproep naar veehouders om zich kandidaat te stellen voor vijf open mandaten in de algemene vergadering. Voor DGZ zijn actieve veehouders die zich willen engageren om mee te denken en te participeren in de werking van de organisatie belangrijk. Heb jij een landbouwactiviteit in hoofdberoep, ben je niet ouder dan 67 en herken jij je in het profiel van de actieve, geëngageerde veehouder? Dan ben jij misschien dé geknipte kandidaat voor een van de open mandaten. De verkiezing zal plaatsvinden op de statutaire algemene vergadering van woensdag 24 mei 2023.

Veescoop geeft inzicht in dierengezondheid

In de tiende editie van Veescoop krijg je alweer een overzicht van de gezondheid van herkauwers, varkens en pluimvee in Vlaanderen tijdens de laatste 6 maanden van 2022. Wat kwam er binnen in de autopsiezaal van DGZ? Wat is de recente evolutie van ziekten bij het Vlaamse vee? Veescoop biedt antwoord op deze vragen met een kort overzicht van mogelijke dreigingen, opvallende bevindingen en trends in ziekten bij herkauwers, varkens en pluimvee en programma's om deze ziekten te bestrijden.

Agriflanders 2023: de gelukkige winnaars!

We gloeien nog altijd na van de fijne ontmoetingen die we hadden tijdens Agriflanders. Heel wat van onze rundveehouder-klanten dropten het bonnetje voor een jaarabonnement op DGZ Rund in onze urne. En we waren getuige van ongelooflijk veel darts-talent bij de Vlaamse veehouders en hun dierenartsen. De beste spelers maakten kans op een DGZ-MCC-Vivee waardebon. Wie zijn de gelukkige winnaars?

Dankzij jou was onze stand op Agriflanders een voltreffer. Bedankt daarvoor!

Vier dagen lang mochten we honderden klanten ontmoeten op onze DGZ-MCC-Vivee stand tijdens Agriflanders 2023. We hadden vele fijne babbels, onder andere bij de spelletjes aan onze dartswand, waar een aantal puike scores bij mekaar gegooid werden! Onze nieuwe app DGZ Rund mocht op heel wat bijval rekenen. Wij zijn ook blij met de vele vragen die we kregen, die ons inspireren om voor jou nog een betere, kwaliteitsvolle en oplossingsgerichte partner te zijn. Bedankt daarvoor! We kijken alvast uit naar een volgende gelegenheid om jou te ontmoeten.

Welkom op de DGZ-MCC-Vivee stand tijdens Agriflanders (12-15 januari 2023)

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 januari 2023 ben je van harte welkom op onze stand op Agriflanders in Gent. Een ideale gelegenheid om langs te komen met alle vragen die je hebt over diergezondheid en/of de identificatie van je dieren, over IKM, melkonderzoek of andere laboanalyses. Of gewoon voor een fijne babbel terwijl je geniet van een kopje koffie of een ander drankje. Plaats van afspraak: stand 7521 in hal 7.

Hoe proper is jouw stal écht?

Je hebt je stal net grondig gereinigd: hij ligt er weer spic en span bij. Maar is dat écht zo? Door in te stappen in ons Veepeilerproject krijg je de mogelijkheid om het effect van je inspanningen na te gaan. Met behulp van afdrukplaatjes kun je precies nagaan wat het effect is van jouw reinigings- en ontsmettingsmethode. Op basis van de resultaten kun je bovendien je hele protocol naar een hoger niveau tillen.

1 tot 7 van de 131 resultaten