078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

DGZ staat voor je klaar tijdens de eindejaarsperiode

DGZ sluit niet tijdens de kerstvakantie, met uitzondering van Kerstdag op maandag 25 december 2023 en Nieuwjaar op maandag 1 januari 2024. Rond deze twee dagen wordt onze werking enigszins aangepast, maar elke andere werkdag van de eindejaarsperiode kun je dus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst. We zetten even op een rij waar je best rekening mee houdt naar aanleiding van deze feestdagen.

Gezondere varkens, minder antibiotica: het succesverhaal van AB Coaching®

Met de dienst AB Coaching® begeleidt DGZ veehouders en bedrijfsdierenartsen naar een meer verantwoord gebruik van antibiotica. Binnen het ROADMAP-project lieten verschillende varkensbedrijven met een verhoogd antibioticagebruik zich reeds vrijwillig begeleiden door een DGZ AB Coach®. Dankzij de goede samenwerking tussen de bedrijfsdierenarts, de veehouder en de AB Coach® slaagden deze bedrijven erin om hun antibioticagebruik te doen dalen en de gezondheid van hun varkens te verbeteren. Ontdek hoe AB-coaching® een win-win situatie oplevert voor varkenshouders, dierenartsen en dieren.

Project PigID: over individuele opvolging van zeugen en vleesvarkens. Neem jij ook deel?

In het PigID-project dat in juni dit jaar van start ging, draait alles rond de individuele opvolging van zeugen en vleesvarkens. De bedoeling van projectpartners ILVO, PVL Bocholt en DGZ is om efficiëntieverbeteringen op het individuele bedrijf in beeld te brengen op basis van de info die elektronische oormerken opleveren. Om het project te doen slagen zijn we nog op zoek naar gesloten varkensbedrijven die interesse hebben om mee te werken aan dit innoverend project. Spreekt zo’n individuele opvolging jou aan? In dit artikel lees je hoe je je kunt aanmelden voor dit project.

Webinar Meerwaarde van PathoSense voor varkensdiagnostiek: videolink

Tijdens ons webinar van 10 november kwamen varkensdierenartsen te weten waarom PathoSense een onmisbare tool is voor hen bij het stellen van de juiste diagnose. Heb je het webinar gemist of wil je de uitleg nog even herbekijken? Dat kan, want vanaf nu staat de webinarvideo online.

Rechtsbijstand: broodnodig voor landbouwers?

Als landbouwer kun je steeds vaker te maken krijgen met professionele geschillen. De kosten om een conflict op te lossen kunnen echter hoog oplopen. Jezelf en je bedrijf goed beschermen tegen zulke kosten is dus belangrijk. Wist je dat een goede rechtsbijstandverzekering je hierbij kan helpen?

PRRSV: de ziekte, de bestrijding en de toekomst - een studiedag om bij te blijven

Na enkele succesvolle webinars vonden we het hoog tijd om elkaar fysiek te kunnen ontmoeten. Daarom organiseren we op 15 december 2023 onze eerste studiedag voor varkensdierenartsen en erfbetreders binnen het PRRS-programma. Dit programma ondersteunt de sector al meer dan 5 jaar om PRRSV in de varkenshouderij te beheersen. Wil je meer te weten komen over de pathogenese en de immuniteit en hoe Nederland omgaat met PRRSV? Of wat het PRRS-programma al verwezenlijkt heeft en wat het voor jou in petto heeft? Bij deze ben je van harte uitgenodigd voor deze unieke studiedag. Schrijf je snel in en mis hem niet.

Gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie: DGZ strijdt mee!

De internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica (18-24 november) staat dit jaar in het teken van gezamenlijke preventie van antibioticaresistentie, geheel volgens het “one health” concept. Want resistentie vormt een bedreiging voor mensen, dieren, planten en het milieu. Daarom is het des te belangrijker om sector-overschrijdend samen te werken zodat we de doeltreffendheid van deze toch wel belangrijke geneesmiddelen kunnen behouden. Met talloze acties gaat DGZ deze strijd mee aan binnen de veehouderij.

1 tot 7 van de 156 resultaten