078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Terugblik: Workshop KenjeGetallen

Tijdens de workshop ‘KenjeGetallen’, onderdeel van het project Boerenvreugde in West-Vlaamse kraamstallen, gingen we aan de slag met de zeugenboekhouding. Zowel varkenshouders als adviseurs kwamen samen om te leren hoe je resultaten uit de zeugenboekhouding haalt en interpreteert. Omdat de mogelijkheden en de interpretaties afhankelijk zijn van het gebruikte programma, presenteerden drie bedrijven hun specifieke werkwijze. Heb je de workshop gemist en ben je benieuwd naar hun tips? Lees dan snel verder.

Hoe verhoog je het comfort van je dieren bij hoge temperaturen?

Ook al hebben we geen tropische zomer, toch kunnen warmere dagen ervoor zorgen dat je dieren last hebben. Daarom geven we graag enkele tips om jouw dieren tijdens warme dagen meer comfort te bezorgen en hopelijk hittestress te vermijden.

Dit weekend onderhoudswerken aan ICT-infrastructuur: DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar

Dit weekend voeren we onderhoudswerken uit om onze ICT-infrastructuur te verbeteren. Hierdoor zal DGZ Online tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Innovaties in varkensgezondheid: inzichten van het IPVS en ESPHM Congres

Van 4 tot 7 juni werd in Leipzig de 27ste editie van het International Pig Veterinary Society (IPVS) Congress gehouden, samen met de 15de editie van het European Symposium for Porcine Health Management (ESPHM). DGZ regiodierenartsen Tamara Vandersmissen en Caroline Bonckaert waren aanwezig en hebben heel wat interessante info en nieuwe inzichten meegebracht. Benieuwd naar de info van Tamara en Caroline? Lees dan snel verder!

DGZ staat de hele zomer voor je klaar

Wil je tijdens de komende zomer gebruik maken van de diensten van DGZ? Dat kan, want DGZ blijft de hele zomer open, behalve op O.L.V. Hemelvaart (donderdag 15 augustus 2024). Op deze dag is er een aangepaste werking, die we uitleggen in dit bericht. Op alle andere werkdagen in juli en augustus kun je gewoon terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.

Check het effect van reinigen en ontsmetten en boek betere resultaten

In een Veepeilerproject onderzochten 44 varkensbedrijven hun reinigings- en ontsmettingsprotocol door afdrukplaatjes te nemen in de biggenafdeling en/of in de kraamstal. Op basis van de resultaten beoordeelden en verbeterden zij hun reinigings- en ontsmettingsprotocol. Een aantal bedrijven paste hun protocol aan en kregen verrassende resultaten bij een tweede staalname. Benieuwd naar enkele tips uit het project? Lees dan snel verder.

Jouw hulp gevraagd voor onderzoek inzicht in dierziekten op Europese schaal

De Faculteit Diergeneeskunde van de Gentse Universiteit onderzoekt op Europese schaal hoe dierenartsen, varken- en rundveehouders het risico op dierziekten inschatten en welke ziekten hun het meeste zorgen baren. Wil jij de onderzoekers helpen hier meer inzicht in te krijgen zodat we de verschillende sectoren beter begrijpen en meer gericht advies kunnen geven over ziektepreventie? Vul dan de enquête in vóór 31 juli!

1 tot 7 van de 189 resultaten