Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'
Op woensdagvoormiddagen is DGZ Torhout enkel bereikbaar via de Noordlaan (wegens markt)

De wachttijden op onze Helpdesk lopen momenteel hoog op. Stuur bij voorkeur een email die we zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dank voor uw begrip. 

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Ophaling, autopsie en bemonstering van organen of kadavers voor verhoogde waakzaamheid AVP worden niet langer vergoed door FAVV

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 vergoedt het FAVV niet langer de kosten voor de ophaling, autopsie en bemonstering van organen of kadavers die ingestuurd worden om de verplichte analyses voor Afrikaanse Varkenspest te laten uitvoeren. Het FAVV vraagt dan ook om geen organen of kadavers meer binnen te brengen in het kader van verhoogde waakzaamheid voor AVP. Wanneer er op een bedrijf meerdere varkens met symptomen aanwezig zijn die een behandeling vereisen moet de dierenarts serummonster van 3 zieke dieren insturen voor onderzoek op AVP door middel van PCR.

Laat op tijd de risico-enquête op je varkensbedrijf opnieuw uitvoeren

Een goede bioveiligheid begint met een grondige analyse van de risico’s. Daarom is sinds 1 juni 2021, de verantwoordelijke van elk varkensbedrijf verplicht om een risico-enquête met betrekking tot de insleep van aangifteplichtige varkensziekten te laten uitvoeren door zijn bedrijfsdierenarts. Deze risico-enquête moet jaarlijks herhaald worden. Neem contact op met je bedrijfsdierenarts om op tijd de risico-enquête te herhalen voor jouw bedrijf.

Wij zoeken nieuwe collega's!

Heb jij zin om onze organisatie te versterken? Check dan de vacatures op onze website en wie weet, ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Of ken je iemand die geknipt is voor een van deze jobs? Stuur hen dan zeker onze vacatures door.

DGZ staat de hele zomer voor je klaar

DGZ sluit niet tijdens de zomermaanden, met uitzondering van de nationale feestdag op donderdag 21 juli 2022. Je kunt dus, buiten deze ene feestdag, elke werkdag van juli en augustus terecht bij onze helpdesk, loket, labo, koerier- en kadaverophaaldienst.

DGZ-monitoring van de varkensgezondheid in 2021: wat zijn de belangrijkste vaststellingen?

DGZ monitort continu de gezondheidssituatie van de veestapel in Vlaanderen. Dit met financiële steun van het FAVV. Jaarlijks worden de analyses die DGZ in dit verband uitvoert en de resultaten hiervan gebundeld. Zo wordt de gezondheidssituatie op het vlak van bestaande, opduikende en opnieuw opduikende besmettelijke ziekten van het afgelopen kalenderjaar geschetst. Tegelijk wordt de evolutie ten opzichte van de voorgaande jaren bekeken. Wat zijn de belangrijkste vaststellingen voor wat betreft de varkensgezondheid in 2021?

Gebruik minder antibiotica op je bedrijf dankzij ROADMAP

Word je geconfronteerd met een hoog antibioticagebruik bij de gespeende biggen en willen jij en je dierenarts een coach inschakelen om jullie hierbij te begeleiden? Maak dan gebruik van deze unieke kans en neem deel aan het ROADMAP project. Door in te stappen in dit project krijgen jullie een uitgebreide individuele begeleiding inclusief onderzoeken. Hebben jullie interesse? Schrijf dan snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je in voor een nieuw Veepeilerproject en pak PRRSV bij je biggen aan

Heb jij problemen bij de biggen in de biggenafdeling en testen je biggen al positief op PRRSV kort na spenen? Schrijf je dan nu in voor een nieuw Veepeilerproject. In dit project gaan we samen met jou op zoek naar de mogelijke oorzaak én oplossing van de problemen.

1 tot 7 van de 120 resultaten