Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

België herwint nu ook op internationaal niveau de vrije status voor Afrikaanse varkenspest

Nadat de Europese Commissie op 20 november alle beperkingsgebieden voor Afrikaanse varkenspest (AVP) ophief, heeft België een maand later, op 21 december, ook op internationaal niveau de vrije status herwonnen.

Fijne kerst en gelukkig nieuwjaar!

De bestuursleden en medewerkers van DGZ, MCC en Vivee wensen jou fijne feestdagen. Samen met jou maken we graag een mooi jaar van 2021!

Nieuw vanaf 2021: De PRRS-Monitor Opfokvarkens

Het PRRS-programma richt zich al enkele jaren op alle schakels van de varkensketen met als doel beheersing van PRRSV in de varkenshouderij. Naast de reeds bestaande Monitors, is er vanaf januari 2021 voor de bedrijven die beren of gelten fokken de speciaal voor hen ontwikkelde PRRS-Monitor Opfokvarkens. Die helpt hen in de strijd tegen PRRSV om zo gezonde dieren te fokken.

Aangepaste werking DGZ tijdens eindejaarsperiode 2020-2021

Naar aanleiding van de eindejaarsperiode wordt de werking van DGZ enigszins aangepast.

Voorwaarden voor gebruik van kritische antibiotica bij voedselproducerende dieren opnieuw van kracht

De voorwaarden voor het gebruik van de zogenaamde kritische antibiotica in de diergeneeskunde zijn sinds 9 december 2020 weer van kracht. Met kritische antibiotica worden de cefalosporines van de 3de en 4de generatie en de fluoroquinolones bedoeld.

Maak kennis met de nieuwe website van DGZ

Met trots stellen we jou onze nieuwe website voor. Hij kreeg een frisse look en een nieuwe, overzichtelijke inrichting. Die zorgt ervoor dat de 25.000 maandelijkse bezoekers van onze site de informatie die ze zoeken op een gemakkelijke en intuïtieve manier kunnen vinden.

Website DGZ krijgt een nieuwe look

Vanaf maandag 7 december zit de website van DGZ in een nieuw jasje! Een aantal onderdelen zul je herkennen maar er zijn ook een aantal nieuwigheden die de site gebruiksvriendelijker maken. Vanaf die dag kun je er naar hartenlust in grasduinen.

1 tot 7 van de 28 resultaten