Voor Veeportaal en DGZ Online: klik op 'MIJN DGZ'

078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Directiewijziging DGZ–MCC–VIVEE

Na 12 jaar bij DGZ-Vlaanderen en de laatste 3 jaar bij MCC-Vlaanderen en VIVEE de directierol te hebben vervuld, gaat Denis Volckaert begin april met pensioen. Hij zal in die drievoudige rol worden opgevolgd door Benedikt Sas, die momenteel professor is aan de faculteit biowetenschappen van UGent en tevens Manager van het expertisecentrum Food2Know.

ROADMAP: Living Labs succesvol afgerond, tijd voor actie

Na de kick-off meeting van het ROADMAP-project in oktober 2020 zaten DGZ en ILVO niet stil en gingen onmiddellijk over naar de organisatie van de Living Labs (4 voor de varkenssector en 4 voor de vleeskalversector). Nu de verschillende stakeholders tijdens deze Living Labs enkele kritieke punten hebben kunnen definiëren, sluiten we ze af en is het tijd voor actie in de Action Labs.

Neem je stalklimaat onder de loep: ga aan de slag met de brochure en doe de stalklimaat-check

Een stalklimaat is heel belangrijk op een varkensbedrijf. Maar hoe weet je nu hoe optimaal het klimaat in jouw stal(len) is? Met de adviezen die tijdens het project ‘Monitoren en optimaliseren van het klimaat in varkensstallen’ verzameld werden, kun je zelf een eerste check uitvoeren. Doe de stalklimaat-check en ga aan de slag met de brochure waarin je alle adviezen en heel wat tips vindt.

Nieuwe casussen op de blog ‘Gezonde Dieren’ voor dierenartsen

De voorbije weken onderwierpen onze diagnostici opnieuw honderden landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren aan een grondig pathologisch onderzoek. Op onze blog Gezonde Dieren vind je enkele opmerkelijke vaststellingen.

CO2-sensoren als hulpmiddel voor een beter klimaat in de varkensstal

Een optimaal stalklimaat op het varkensbedrijf is erg belangrijk. De kwaliteit van het stalklimaat heeft immers een rechtstreekse invloed op de gezondheid van de varkens. Met het Vlaamse demonstratieproject: ‘Monitoren en optimaliseren van het klimaat in varkensstallen’ brengt DGZ de voordelen van een goed stalklimaat onder de aandacht en geven we tips om het klimaat te optimaliseren. CO2-sensoren kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn in de optimalisatie van je stalklimaat.

Samen naar meer weerbaarheid voor boer en varken

Bijna de helft van de totale Vlaamse varkensstapel is in West-Vlaanderen gehuisvest. Door het groot aantal varkensbedrijven, slachthuizen en veevoederbedrijven is er een hoger risico op de verspreiding van ziektes in deze provincie. Bioveiligheidsmaatregelen zijn cruciaal voor een gezonde(re) varkensstapel. Vind je dat zelf ook belangrijk, maar weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Dankzij twee nieuwe LEADER-projecten in een samenwerking van Boerenbond, DGZ en Inagro kan je daar binnenkort in begeleid worden. Niet alleen de weerbaarheid van varkensbedrijven wordt aangepakt, we versterken ook de persoonlijke weerbaarheid van varkenshouders.

Aangepaste werking DGZ naar aanleiding van Paasmaandag 5 april 2021

Op Paasmaandag 5 april 2021 zijn het loket, de helpdesk en het laboratorium van DGZ gesloten. Daardoor wordt onze werking enigszins aangepast. We zetten alvast even op een rij waar je best rekening mee houdt.

1 tot 7 van de 50 resultaten