078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Met het project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen”, gefinancierd door de provincie West-Vlaanderen, krijgen een aantal West-Vlaamse varkenshouders en hun bedrijfsdierenarts sinds 2022 individuele begeleiding rond kraamstalmanagement, essentieel voor de goede start van een big. Vorig jaar verzamelden projectpartners DGZ en Inagro al een eerste reeks tips (protocollen), gebaseerd op de feedback van de deelnemers. Dit jaar delen we graag drie nieuwe protocollen waar elke varkenshouder mee aan de slag kan.

Een goede start is van levensbelang voor een big. Die heeft namelijk niet alleen een impact op het antibioticagebruik en de gezondheid van de varkens, maar bepaalt ook hun verdere prestaties. Kortom, een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technisch optimale varkensproductie.

In het derde en laatste protocol van dit jaar, inspireren de deelnemers graag hun collega-varkenshouders met tips over het correct gebruik van injectienaalden en hygiënisch omgaan met spuiten.

    

> Protocol 9: OPTIMAAL INJECTEREN

    

Verder op onze website vind je de vorige protocollen rond Boerenvreugde in de kraamstal.

    

LEES MEER:

Meer info over het project 'Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen' vind je op onze overzichtspagina met projecten rond varkensgezondheid.

 

Het project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen” wordt gesteund door de provincie West-Vlaanderen en www.vlaanderen.be/pdpo en www.ec.europa.eu/agriculture/

   Logo provincie West-Vlaanderen  

 

De projectpartners:

Logo Inagro  Logo DGZ