078 05 05 23
Kies je dier
Kies je dier

Een goede start van de biggen is belangrijk voor hun verdere leven. Dit heeft een impact op het antibioticumgebruik en de gezondheid van de varkens maar bepaalt ook hun verdere prestaties. Kortom, een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technische optimale varkensproductie.

In de kraamstal worden zeer veel handelingen uitgevoerd, zowel voor, tijdens als na de geboorte van de biggen. We staan niet altijd stil bij die acties: voeren we ze wel goed uit? Of zie je er misschien tegenop om iets helemaal anders aan te pakken?

Met het project Boerenvreugde willen DGZ en Inagro de varkenshouder ondersteunen met een reeks protocollen waarop enkele specifieke acties binnen het kraamstalmanagement duidelijk omschreven worden.

LEES MEER:

Meer info over het project 'Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen' vind je op onze overzichtspagina met projecten rond varkensgezondheid.

 

Het project “Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen” wordt gesteund door de provincie West-Vlaanderen en www.vlaanderen.be/pdpo en www.ec.europa.eu/agriculture/

    Logo provincie West-Vlaanderen  

 

De projectpartners:

Logo Inagro  Logo DGZ